Wanneer komt Indiana Jones and the Dial of Destiny naar Disney Plus?

Wanneer komt Indiana Jones and the Dial of Destiny naar Disney Plus?
© Lucasfilm

De vijfde Indiana Jones-film is de laatste met Harrison Ford als de hoofdpersoon, maar wanneer komt Indiana Jones and the Dial of Destiny naar Disney Plus? Wij geven je hieronder een overzicht van wat we tot nu toe weten over de release van deze film op de streamingdienst.

Voor nu lijkt Indiana Jones and the Dial of Destiny de laatste film uit de Indiana Jones-filmreeks te zijn. Het is in ieder geval sowieso de laatste keer dat Harrison Ford zijn rol als Indiana Jones vertolkt, dus dat maakt dit zeker wel een speciale film. De film is inmiddels alweer even in de bioscoop uit en hij heeft tot nu toe vrij gemixte reacties gekregen.

De film is momenteel nog in de bioscoop te bekijken, maar misschien kijk je de film liever thuis op de bank en vraag je je dus ook af wanneer Indiana Jones and the Dial of Destiny naar Disney Plus komt. Daarom gaan we in dit artikel verder in op de releasedatum van Indiana Jones and the Dial of Destiny op Disney Plus, zodat je een idee hebt van wanneer je hem thuis kan bekijken.

👉 Via deze link geniet je van 2 maanden gratis Disney Plus bij het afsluiten van een jaarabonnement.

Komt Indiana Jones and the Dial of Destiny op Disney Plus?

Indiana Jones and the Dial of Destiny is een coproductie tussen Walt Disney Pictures en Lucasfilm Ltd. (wat op zichzelf een dochteronderneming is van Walt Disney Studios), dus er is een hele grote kans dat deze film na een tijdje in de bioscoop ook op Disney Plus zal verschijnen. De oudere Indiana Jones-films zijn pas recentelijk verschenen op Disney Plus, maar toen die films uitkwamen was Lucasfilm ook nog geen onderdeel van Disney, dus we verwachten dat Dial of Destiny wel eerder zal verschijnen. Er is immers ook al een filmpagina van Indiana Jones and the Dial of Destiny te vinden op de streamingdienst. Hier vind je momenteel echter alleen een trailer.

We weten nog niet precies wanneer Indiana Jones and the Dial of Destiny naar Disney Plus komt, maar we kunnen hieronder wel al een redelijk goede voorspelling doen aan de hand van eerdere Disney Plus-releases.

Wanneer komt Indiana Jones and the Dial of Destiny naar Disney Plus?

Disney er de afgelopen jaren vaak voor gekozen om zijn films 49 dagen nadat ze in de bioscoop zijn uitgekomen op Disney Plus te releasen. Als Indiana Jones and the Dial of Destiny zich aan dat patroon houdt, dan zou hij 16 augustus op Disney Plus moeten verschijnen.

We hebben bij recente Marvel-films echter gemerkt dat Disney wat meer tijd neemt voordat de films op de streamingdienst verschijnen. Zo verscheen Black Panther 2: Wakanda Forever pas 84 dagen nadat hij uitkwam in de bioscoop op Disney Plus en bij Ant-Man and the Wasp: Quantumania duurde het 91 dagen.

Als de vijfde Indiana Jones-film ook zo’n uitzondering is, dan kunnen we je alsnog wel een goede schatting geven op de vraag: Wanneer komt Indiana Jones and the Dial of Destiny naar Disney Plus? In het geval dat het ook tussen de 80 en 90 dagen duurt voordat deze film thuis te bekijken is, dan kunnen we hem waarschijnlijk eind september op Disney Plus verwachten.

We hebben momenteel dus nog geen officiële releasedatum voor Indiana Jones and the Dial of Destiny op Disney Plus, maar als deze wordt aangekondigd, dan zullen we je op de hoogte houden. Wil je echt helemaal up-to-date blijven? Dan kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Wanneer komt Indiana Jones and the Dial of Destiny naar Disney Plus?
©Lucasfilm

Verhaal en trailer

Indiana Jones and the Dial of Destiny is de vijfde film uit de Indiana Jones-filmreeks. De eerste drie films kwamen uit in de jaren 80 en de vierde film kwam weer een stuk later in 2008. Nu is er 15 jaar later weer een film verschenen en deze film betekent (voor zover we nu weten) het einde voor de iconische filmreeks.

In Indiana Jones and the Dial of Destiny wordt Indiana Jones op vrij oude leeftijd herenigd met zijn peetdochter Helena Shaw (Phoebe Waller-Bridge) en moet hij samen met haar een apparaat zien te vinden, voordat een oude Nazi-wetenschapper genaamd Jürgen Voller (Mads Mikkelsen) het apparaat vindt en mogelijk de uitkomst van de Tweede Wereldoorlog kan veranderen.

Dit is de enige Indiana Jones-film die niet is geregisseerd door Steven Spielberg. James Mangold (Logan, Le Mans ’66) is dit keer de regisseur, maar hij heeft duidelijk wel geprobeerd om de stijl van de oude Indiana Jones-films te recreëren. In deze vijfde film mogen we dan ook genieten van een leuk laatste avontuur. Er zit weer veel actie in de film en de actiescènes zien er een stuk beter uit dan bij Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Ook heeft de film een erg interessante plottwist op het einde, maar die zullen we hier natuurlijk niet verklappen.

Indiana Jones heeft zich eigenlijk een beetje neergelegd bij zijn oude leeftijd en is dus niet meer zo avontuurlijk als toen hij jong was, maar zijn peetdochter sleept hem toch nog mee op een laatste avontuur en brengt toch weer een beetje de avonturier in hem naar boven. Indy herkent Voller ook nog vanuit de tijd van de oorlog en voelt zich dus ook wel een beetje verantwoordelijk om hem tegen te houden.

We zouden niet zeggen dat dit de allerbeste Indiana Jones-film is, maar het is toch zeker een mooier einde voor de filmreeks dan The Crystal Skull was. We hopen ergens inderdaad wel dat dit echt het einde is, want we hoeven Harrison Ford niet op zijn 90e nog te zien stunten op een paard en de digitaal verjongde Indiana Jones ziet er toch wel iets te afleidend uit om er een hele film naar te kijken.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.