Wanneer komt The Marvels naar Disney Plus?

The Marvels op Disney Plus
© Disney

Het vervolg op Captain Marvel kwam begin november uit in de bioscoop, maar wanneer komt The Marvels naar Disney Plus? Hieronder vind je alles wat we tot nu toe weten over de release van deze Marvel-film op de streamingdienst.

The Marvels is tegelijkertijd het vervolg op de film Captain Marvel (2019) en de series WandaVision (2021) en Ms. Marvel (2022). De film verscheen op 8 november 2023 in de bioscoop, maar heeft helaas niet heel goed gepresteerd. Het is de derde film van Marvels ‘Phase 5’ en hoewel The Marvels over het algemeen niet per se heel erg verbonden is met de rest van de Phase 4- en 5-films, is er toch weer een verrassende link naar de Multiverse te vinden in deze film. Blijf dus vooral kijken tot je de mid-credits scène hebt gezien.

De film is inmiddels alweer een tijdje in de bioscoop te zien en aangezien hij het daar niet geweldig heeft gedaan, zal het misschien niet heel lang duren voordat The Marvels naar Disney Plus komt. Hieronder vind je dan ook alles wat we weten over de releasedatum van The Marvels op Disney Plus.

👉 Via deze link geniet je van 2 maanden gratis Disney Plus bij het afsluiten van een jaarabonnement.

Komt The Marvels op Disney Plus?

The Marvels is een film van Marvel Studios en Disney is de eigenaar van Marvel Studios. Vandaar dat in principe elke film van Marvel Studios niet al te lang nadat ze uit de bioscoop zijn ook op Disney Plus verschijnt (behalve bijvoorbeeld de Spider-Man-films die in samenwerking met Sony worden gemaakt). De film heeft ook al een eigen pagina op de streamingdienst, maar daar vind je momenteel alleen nog maar de trailer.

We weten nog niet precies wanneer The Marvels naar Disney Plus zal komen, maar we kunnen wel een gok wagen aan de hand van de vorige paar filmreleases op Disney Plus.

Wanneer komt The Marvels naar Disney Plus?

Een tijdje geleden verschenen sommige Disney-films al ongeveer 49 dagen na hun bioscooprelease op Disney Plus. De laatste paar Marvel-films hebben dat patroon echter niet gevolgd. Aangezien The Marvels echter niet zo geweldig draait in de bioscoop, zou het zomaar eens kunnen dat de film eerder op de streamingdienst verschijnt. Of dat dan al op woensdag 27 december 2023 zal zijn (49 dagen na de bioscooprelease), weten we natuurlijk niet, maar de wachttijd zal misschien dichter bij die 49 dagen zitten dan bij de wachttijd voor de laatste paar releases van Marvel op Disney Plus.

Bij Ant-Man and the Wasp: Quantumania, een film die ook niet echt fantastisch presteerde in de bioscoop, duurde het bijvoorbeeld 91 dagen voor deze film op de streamingdienst verscheen. Ook op Guardians of the Galaxy Vol. 3 moesten we 91 dagen wachten en die film heeft het juist redelijk goed gedaan in de bioscoop. Als we dit keer weer 91 dagen moeten wachten, dan zou dat betekenen dat The Marvels naar Disney Plus zou komen op woensdag 7 februari 2024.

Als we dus rekening houden met al deze wachttijden, kunnen we in ieder geval een schatting geven op de vraag: Wanneer komt The Marvels naar Disney Plus? We verwachten namelijk dat de film dus ergens tussen december 2023 en februari 2024 zal verschijnen op de streamingdienst. Gezien de slechte prestaties in de bioscoop zal het misschien dichter bij december zitten dan bij februari.

De officiële releasedatum is dus nog niet aangekondigd, maar zodra dat gebeurt, zullen we je weer op de hoogte brengen. Wil je echt helemaal up-to-date blijven? Dan kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

The Marvels naar Disney Plus
© Disney

Verhaal en trailer

The Marvels functioneert als een vervolg op de film Captain Marvel uit 2019 (en Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame uit 2018 en 2019), maar in deze films worden ook de verhalen van personages uit de MCU-series WandaVision uit 2021 en Ms. Marvel uit 2022 voortgezet. Dit is het 45e project binnen de Marvel Cinematic Universe en in deze film raken de enigszins gerelateerde krachten van Captain Marvel (Brie Larson), Ms. Marvel (Iman Vellani) en Monica Rambeau (Teyonah Parris) met elkaar verstrengeld.

In deze film vormen deze drie personages dan ook een nieuw team genaamd The Marvels. Het is over het algemeen een vrij humoristische team-up en vooral Iman Vellani is uitstekend in de rol van Kamala Khan/Ms. Marvel. Ook de acteurs die de familie van Kamala speelden in de serie Ms. Marvel keren hier terug en zorgen voor veel grappige momenten.

The Marvels is geregisseerd door Nia DaCosta (Little Woods, Candyman). Naast de drie hoofdpersonages en bekende gezichten uit de serie Ms. Marvel zien we ook Nick Fury weer terug in deze film en speelt het verhaal zich ook weer gedeeltelijk af op andere planeten, net als de eerste Captain Marvel-film. De slechterik van deze film, een Kree genaamd Dar-Benn, wordt gespeeld door Zawe Ashton.

Dar-Benn, de nieuwe leider van de Kree, opent ergens in de ruimte een ‘jump point’ (waarmee snel door de ruimte kan worden gereisd), maar deze sluit niet, zoals normaal wel het geval is. Een ander jump point bij de Aarde in de buurt wordt ook beïnvloed. Captain Marvel en Monica Rambeau gaan beiden op onderzoek uit bij deze jump points en wanneer ze deze jump points aanraken komen ze erachter dat hun krachten ineens verstrengeld zijn met elkaar en met de krachten van Kamala Khan/Ms. Marvel.

Wanneer ze tegelijkertijd hun krachten gebruiken wisselen ze ineens van plaats, waar ze ook zijn. De helden moeten dit probleem op zien te lossen en Dar-Benn tegen zien te houden, want ze heeft een krachtig wapen in handen gekregen.

De film mag het dan wel niet zo geweldig hebben gedaan in de bioscoop, maar het is nog steeds een erg vermakelijke film, met het typische humoristische tintje dat we van Marvel gewend zijn. Het is niet de allerbeste Marvel-film van de laatste jaren, maar ook zeker niet de slechtste. De gevechten waarbij de hoofdpersonages steeds van plek wisselen zien er geweldig uit. Verder zijn de hoofdpersonages en hun verhoudingen erg interessant en er zitten dan ook wel een aantal goede emotionele momenten in, al hadden die soms wat uitgebreider mogen zijn.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.