Zo kijk je aflevering 4 van The Last of Us in Nederland

Bron: HBO Max / Warner Media
Bron: HBO Max / Warner Media

Wil je aflevering 4 van The Last of Us kijken in Nederland? Wij leggen je hieronder uit hoe je deze streamt.

Het verhaal van Joel en Ellie dondert onvergeeflijk door in de door Cordyceps-zombies besmette Verenigde Staten. Het iconische spel waar de HBO Max-serie op gebaseerd is, heeft veel prijzen binnengesleept over de jaren en het lijkt erop dat de serie dezelfde lof krijgt.

De derde aflevering van het seizoen Long, Long Time heeft momenteel een iMDB-score van 7,9. Dit is een hoge score, maar in tegenstelling tot de vorige afleveringen (allebei 9,2) wordt deze aflevering bestookt met ‘review bombs’. Zeer waarschijnlijk omdat we een liefdevolle, maar uiteindelijke tragische relatie zien tussen twee mannen.

Critici en fans zijn overigens wel lovend over deze aflevering, dus als je Long, Long Time nog niet gekeken hebt, waar wacht je op?

In Long, Long Time gingen Joel en Ellie verder op hun reis, maar allebei waren ze verslagen door het verlies van Tess. Ze zijn op weg naar Bill en Frank, ‘vrienden’ van Joel die voor voorraden kunnen zorgen.

Het verhaal verplaatst zich hierna naar het begin van de uitbraak. We zien hoe de prepper en survivalist Bill zijn verlaten dorpje omtovert tot een eigen bolwerk. Zijn leven is simpel tot een man terecht komt in een van zijn valstrikken. In een mum van tijd worden Bill (gespeeld door Nick Offerman) en Frank (gespeeld door Murray Bartlett) verliefd.

In de volgende vijftig minuten zien we relatie opbloeien, hun avonturen in hun eigen stadje waaronder relatieproblemen en andere problemen in de vorm van overvallers en uiteindelijk het mooie maar tragische einde van dit mooie liefdesverhaal in een wereld die eigenlijk geen liefde hoort te kennen.

Op het eind van de aflevering komen Joel en Ellie in het stadje terecht waar ze de afscheidsbrief van Bill en Frank lezen en uiteindelijk met hun toestemming de benodigde voorraden pakken en weer op pad gaan.

Zo kijk je gratis naar HBO Max in 2023

Wanneer verschijnt aflevering 4 van The Last of Us op HBO Max?

Aflevering 4 van The Last of Us gaat op maandag 6 februari live op HBO Max. De aflevering heet Please Hold on to My Hand en duurt 50 minuten. De vijfde aflevering verschijnt volgende week op 13 februari, maar het is nog niet zeker hoe die episode van The Last of Us heet.

Komt er een seizoen 2 van The Last of Us?

Waar kijk je The Last of Us aflevering 4 in Nederland?

De televisieserie van The Last of Us is exclusief beschikbaar op HBO Max, dus je gaat de serie nergens anders vinden. HBO Max is een vrij nieuwe streamingdienst in Nederland die over veel kwalitatieve series en films beschikt. Heb je nog geen abonnement op HBO Max? Hier vind je de beste aanbiedingen voor HBO Max van 2023.

Releasedatum per aflevering The Last of Us in Nederland

The Last of Us staat vanaf maandag 16 januari online en er verschijnen in totaal 9 afleveringen in seizoen 1 op HBO Max. Hieronder vind je het complete uitzendschema.

  • Aflevering 1 “When You’re Lost in the Darkness”: Maandag 16 januari
  • Aflevering 2 “Infected”: Maandag 23 januari
  • Aflevering 3 “Long, Long Time”: Maandag 30 januari
  • Aflevering 4 “Please Hold on to My Hand”: Maandag 6 februari
  • Aflevering 5 “Endure and Survive”: Zaterdag 11 februari
  • Aflevering 6 “Kin”: Maandag 20 februari
  • Aflevering 7 “Left Behind”: Maandag 27 februari
  • Aflevering 8 “When We Are In Need”: Maandag 6 maart
  • Aflevering 9 “Onbekend”: Maandag 13 maart

Zoek je nog een abonnement op HBO? Vind hier de beste HBO Max aanbiedingen of lees hier hoe je gratis naar HBO Max kijkt.

HBO Max is beschikbaar vanaf 7.99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf 59.99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren.