Zo kijk je aflevering 4 van Loki seizoen 2 in Nederland

Loki seizoen 2 op Disney Plus
Image: Ⓒ Disney

Wil je aflevering 4 van Loki seizoen 2 kijken in Nederland? Wij leggen je hieronder uit hoe je deze streamt.

Vorige week maakten we in aflevering 3 van Loki seizoen 2 eindelijk kennis met een nieuw personage dat heel belangrijk kan worden binnen de MCU. Daarnaast zagen we ook weer een aantal personages uit seizoen 1 terugkeren en hebben we eindelijk een idee van wat zij van plan zijn.

Aflevering 3 van seizoen 2, genaamd 1893, is weer iets beter ontvangen dan de aflevering daarvoor. Hij heeft momenteel namelijk een IMDB-score van 7.9. De score van aflevering 1 van dit seizoen is nog niet overtroffen, maar over het algemeen is dit wel een erg positief resultaat. De serie in zijn geheel behoudt tot nu toe nog steeds zijn score van 8.2.

Hieronder vind je onze samenvatting van aflevering 3, klik verder naar het volgende kopje om spoilers te vermijden!

In 1893 zien we Ravonna Renslayer (Gugu Mbatha-Raw) door een ‘Time Door’ verschijnen in Chigaco in het jaar 1868 op de ‘Sacred Timeline’. We hebben haar al sinds het einde van seizoen 1 niet meer gezien, maar we hoorden in de vorige aflevering dat de TVA wel achter haar aan zat.

Ze ontmoet Miss Minutes (Tara Strong) in een schuur en Miss Minutes vertelt geeft haar de opdracht om een pakketje ergens door een raam naar binnen te gooien. Dat schijnt het plan van He Who Remains (Jonathan Majors) te zijn geweest. Het pakketje blijkt het TVA-handboek te zijn.

Bij de TVA zijn Loki (Tom Hiddleston), Mobius (Owen Wilson), Ouroboros (Ke Huy Quan), Hunter B-15 (Wunmi Mosaku) en Casey (Eugene Cordero) nog steeds op zoek naar een manier om de deur naar de ‘Temporal Loom’ te openen, maar dit lijkt echt niet mogelijk zonder de ’temporal aura’ van He Who Remains, behalve misschien met de hulp van Miss Minutes. Aangezien ze weten dat Miss Minutes contact heeft gehad met Renslayer, besluiten Loki en Mobius achter Renslayer aan te gaan.

Loki en Mobius reizen eerst naar Chicago in 1868, maar zien daar niets belangrijks en besluiten dan verder te reizen naar Chicago in 1893, waar Renslayers Tempad ook is geweest. Dit keer ontdekken ze de Chicago World’s Fair op dezelfde locatie. Ze gaan vervolgens op zoek naar aanwijzingen voor de locatie van Renslayer en Miss Minutes. Dat leidt de twee uiteindelijk naar een zaal waarin een uitvinder genaamd Victor Timely (Jonathan Majors) een nieuwe uitvinding laat zien aan een publiek.

Renslayer is hierbij aanwezig en heeft Miss Minutes in haar tas bij zich. Ze wordt al gauw gespot door Mobius, maar Loki en Mobius wachten eerst nog even de vertoning van de uitvinding af. De uitvinding lijkt heel erg op de Temporal Loom en Loki herkent Victor Timely als een variant van He Who Remains. Als ze hem mee kunnen krijgen naar de TVA hebben ze Miss Minutes dus niet meer nodig.

Meerdere investeerders willen bieden op Timely’s uitvinding en tegelijkertijd proberen Renslayer en Loki en Mobius ook met Timely in gesprek te gaan. Timely’s uitvindingen lijken niet altijd even goed te werken en op een gegeven moment zit er dan ook een boze investeerder achter hem aan, waardoor hij op de vlucht slaat. Hij weet aan de boze investeerder en zijn handlangers te ontsnappen, maar wordt vervolgens door Loki geconfronteerd.

Het duurt niet lang voordat Sylvie ook ineens verschijnt om deze variant van He Who Remains te doden. Loki probeert hem te beschermen en wanneer hij en Sylvie hun krachten tegen elkaar gebruiken, krijgt Timely de kans om te ontsnappen met Renslayer, terwijl Miss Minutes zichzelf vergroot en zich als een soort spook voordoet om chaos te creëren.

Renslayer en Miss Minutes hinten bij Timely’s verblijfplaats naar wie hij kan worden (He Who Remains), maar op een gegeven moment worden ze onderbroken door de boze investeerder en zijn handlangers die aan de deur staan. Ze besluiten te vluchten, maar Timely moet wel nog zijn nieuwste prototype ophalen in zijn lab aan de andere kant van het water.

Er lijkt iets romantisch te ontstaan tussen Renslayer en Timely (waar Miss Minutes niet heel blij mee is), maar als Renslayer zegt dat zij en Timely als partners zullen zijn, besluit hij haar in haar slaap achter te laten en met Miss Minutes naar zijn lab te gaan. Miss Minutes lijkt ook verliefd te zijn op Ho Who Remains en daardoor ook op Timely en op het moment dat ze iets te hard van stapel loopt en Timely vraagt waarom hij nooit een lichaam voor haar heeft gemaakt, schakelt hij haar uit.

Vervolgens verschijnt iedereen weer één voor één in zijn lab. Eerst een boze Renslayer, dan Loki en Mobius en vervolgens Sylvie weer om hem te doden. Hij smeekt voor zijn leven en zegt dat Sylvie hem niet kent (maar alleen een andere versie van hem). Ze besluit hem te sparen en laat hem met Loki en Mobius meegaan naar de TVA. Vervolgens besluit ze Renslayer (en Miss Minutes) naar de ‘End of Time’ te sturen, waar ze het half verrotte lichaam van He Who Remains vinden.

Miss Minutes wordt hier weer geactiveerd en is niet blij met de keuze die Timely heeft gemaakt. Ze zegt dat het niet slim was van hem om een vijand te maken van iemand die al zijn geheimen weet. Ze weet blijkbaar ook een groot geheim over Renslayer, waar Renslayer waarschijnlijk nogal boos van zal worden. Hopelijk horen we in aflevering 4 wat dat geheim precies inhoudt.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

Wanneer verschijnt aflevering 4 van Loki seizoen 2 op Disney Plus?

Aflevering 4 van Loki seizoen 2 verschijnt vrijdag 27 oktober om 03:00 ’s nachts op Disney Plus. Net als bij alle voorgaande afleveringen weten we nog niet hoe deze aflevering zal gaan heten.

Hieronder vind je wel nogmaals een tweet met daarin de gelekte speelduur van de eerste vier afleveringen. Deze getallen komen niet helemaal overeen met wat je in Disney Plus ziet staan, maar de getallen tussen haakjes klopten tot nu toe wel bij de eerste drie afleveringen als je de aftiteling niet meerekent. We gokken dus dat deze leak ook zal kloppen voor aflevering 4 en dat deze aflevering dus zonder aftiteling zo’n 45 minuten zal duren.

Waar kijk je Loki seizoen 2 aflevering 4 in Nederland?

De serie Loki is exclusief via Disney Plus te streamen, aangezien het ook een Disney Plus Original is. In de VS is seizoen 1 van Loki na een lange tijd echter wel op Blu-ray uitgebracht, dus het kan zijn dat seizoen 1 en 2 in Nederland ooit ook nog een fysieke release krijgen. Voor nu heb je echter een abonnement op Disney Plus nodig. Daarom vind je hier de beste Disney Plus aanbiedingen van 2023.

Releasedatum per aflevering van Loki seizoen 2 in Nederland

Seizoen 2 van Loki is op 6 oktober van start gegaan en er verschijnen dit seizoen in totaal 6 afleveringen op Disney Plus. Hieronder vind je het volledige releaseschema.

  • Aflevering 1 “Ouroboros”: Vrijdag 6 oktober (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 2 “Breaking Brad”: Vrijdag 13 oktober (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 3 “1893”: Vrijdag 20 oktober (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 4 “Onbekend”: Vrijdag 27 oktober (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 5 “Onbekend”: Vrijdag 3 november (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 6 “Onbekend”: Vrijdag 10 november (vanaf 03:00 uur)

Zie voor meer over Marvel ook ons overzicht van alle Marvel-films in chronologische volgorde en onze top 10 beste Marvel-films op Disney Plus. Ben je geïnteresseerd in meer dan alleen Marvel? Bekijk dan ook vooral het volledige aanbod van Disney Plus.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.