Zo kijk je aflevering 5 van Loki seizoen 2 in Nederland

Loki seizoen 2 op Disney Plus
Image: Ⓒ Disney

Wil je aflevering 5 van Loki seizoen 2 kijken in Nederland? Wij leggen je hieronder uit hoe je deze streamt.

Vorige week zagen we dat Loki en het TVA-team Victor Timely eindelijk naar de TVA hadden gebracht in aflevering 4 van Loki seizoen 2. Het team had eindelijk mogelijk een oplossing voor het redden van de TVA, maar helaas verliep hun plan niet zoals gehoopt. Waarschijnlijk komen we er in aflevering 5 achter wat de gevolgen zijn van het dramatische einde van de vorige aflevering.

Aflevering 4 van seizoen 2, genaamd Heart of the TVA, is tot nu toe het beste ontvangen van alle afleveringen van seizoen 2. Hij heeft momenteel namelijk een IMDB-score van 8.9. Deze aflevering heeft dus een van de hoogste scores van alle afleveringen van de serie (seizoen 1 én 2) gekregen. De gehele serie heeft nog steeds een gemiddelde score van 8.2.

Hieronder vind je onze samenvatting van aflevering 4, klik verder naar het volgende kopje om spoilers te vermijden!

In Heart of the TVA zien we vrijwel meteen waar Miss Minutes (Tara Strong) het aan het einde van de vorige aflevering over had. We pakken de draad namelijk weer op bij Miss Minutes en Ravonna Renslayer (Gugu Mbatha-Raw) in de ‘End of Time’. Miss Minutes onthult aan Renslayer dat Renslayer een tijd lang samenwerkte met He Who Remains (Jonathan Majors), maar dat hij haar geheugen, en het geheugen van iedereen in de TVA, liet wissen (door Miss Minutes) toen ze samen met hem wou regeren.

Renslayer speelde blijkbaar een grote rol in de overwinning van He Who Remains tegenover zijn variants. Renslayer is dan ook niet zo blij met deze onthulling en Miss Minutes en Renslayer besluiten dan ook dat ze He Who Remains misschien helemaal niet nodig hebben.

Vervolgens verschijnt Victor Timely (Jonathan Majors) in de TVA, waar Loki (Tom Hiddleston) en Mobius (Owen Wilson) hem overtuigen om hun te helpen om de TVA te redden. Hij ziet dan zijn concept van de ‘Temporal Loom’ hier wordt gebruikt en Loki vertelt hem dat hij de enige persoon is die de Loom kan repareren.

Loki, Mobius en Sylvie (Sophia Di Martino) brengen Timely naar Ouroboros (Ke Huy Quan) en Casey (Eugene Cordero) om hem te laten helpen zoeken naar een oplossing voor de overbelaste Temporal Loom. Timely herkent de naam Ouroboros, want dat is de auteur van het TVA-handboek dat Timely als kind van Renslayer kreeg. Ouroboros zegt juist alles wat hij heeft geschreven over de TVA van een uitvinder genaamd Victor Timely te hebben geleerd. Al dit gedoe met tijdreizen en tijdlijnen wordt hier dus een beetje ingewikkeld.

Timely heeft precies het apparaat wat het team nodig heeft om de Loom te repareren. Iemand zal echter weer, net als Mobius in de eerste aflevering, met gevaar voor eigen leven door de deur naar buiten moeten om het apparaat te installeren wanneer het functioneel is. Het apparaat moet ervoor zorgen dat er ruimte wordt gemaakt in de Loom voor meerdere tijdlijnen (‘branches’).

Renslayer en Miss Minutes verschijnen ineens in de cel waar Hunter X-5/Brad Wolfe (Rafael Casal), General Dox, Hunter X-5/Brad Wolfe (Rafael Casal) en de rest van haar handlangers vast worden gehouden. Ze willen de gevangenen overhalen naar hun kant, maar weten alleen Brad te overtuigen. De rest van de gevangenen, waaronder Dox, blijven toch trouw aan de TVA en worden vermoord.

Timely raakt geïnteresseerd in een machine voor warme chocolademelk en wordt gevangen genomen door Brad wanneer hij met een bewaker naar de machine toe gaat. Ouroboros merkt ineens dat Miss Minutes alle systemen in de TVA aan het overnemen is, dus het is tijd voor het team om op te schieten.

Timely vertelt Renslayer, Miss Minutes en Brad niets over het plan. Terwijl Loki, Sylvie en de TVA-agenten op zoek zijn naar Timely, realiseert Loki zich dat dit het moment is waar hij in aflevering 1 naartoe werd getransporteerd en hij grijpt dus ook de kans om zichzelf te ‘prunen’, want zo gebeurde dat blijkbaar ook in de eerste aflevering (wat we toen nog niet zagen).

Ouroboros besluit om het systeem te rebooten, zodat Miss Minutes ook even offline gaat. Brad gaat op onderzoek uit en wordt bezeten door Sylvie, want tijdens de reboot kan iedereen zijn of haar krachten weer gebruiken binnen de TVA. De bezeten Brad gaat terug naar Renslayer en Timely en gebruikt een ‘Time Stick’ om Renslayer te prunen, terwijl Loki en Sylvie Timely snel meenemen richting Ouroboros en de Temporal Loom.

Ouroboros scant Timely’s ’temporal aura’ en dat opent de deur richting de Loom. Timely besluit uiteindelijk dat hij degene moet zijn die de Loom reageert, omdat hij eventuele problemen kan oplossen. Hij wordt echter meteen versnipperd op het moment dat hij naar buiten stapt. Het plan is gefaald en de Loom explodeert. Het laatste wat we zien is Loki die naar een fel wit licht kijkt.

Sluit nu een abonnement op Disney Plus af

Wanneer verschijnt aflevering 5 van Loki seizoen 2 op Disney Plus?

De vijfde aflevering van Loki seizoen 2 verschijnt vrijdag 3 november op Disney Plus om 03:00 uur ’s nachts. We zullen nog even tot morgen moeten wachten voor we weten hoe deze aflevering zal heten (en natuurlijk waar hij over gaat).

In onze artikelen over de vorige 3 afleveringen hadden we ook een tweet van een leaker gedeeld over de speelduur van de afleveringen. Deze leaker wist de speelduur van aflevering 1 t/m 4 juist te voorspellen, maar helaas heeft hij de speelduur van de laatste twee afleveringen (nog) niet voorspeld. Gebaseerd op alle voorgaande afleveringen gokken we echter dat we met een speelduur ergens tussen de 40 en 50 minuten te maken hebben.

Na aflevering 4 heeft Marvel overigens de onderstaande ‘mid-season trailer’ gedeeld, dus als je iets meer wil weten over de laatste twee afleveringen, dan kan je deze trailer bekijken. Hier zitten ongetwijfeld natuurlijk wel (kleine) spoilers in voor het einde van dit seizoen.

Waar kijk je Loki seizoen 2 aflevering 5 in Nederland?

De serie Loki is exclusief via Disney Plus te streamen, aangezien het ook een Disney Plus Original is. In de VS is seizoen 1 van Loki na een lange tijd echter wel op Blu-ray uitgebracht, dus het kan zijn dat seizoen 1 en 2 in Nederland ooit ook nog een fysieke release krijgen. Voor nu heb je echter een abonnement op Disney Plus nodig. Daarom vind je hier de beste Disney Plus aanbiedingen van 2023.

Releasedatum per aflevering van Loki seizoen 2 in Nederland

Seizoen 2 van Loki is op 6 oktober van start gegaan en er verschijnen dit seizoen in totaal 6 afleveringen op Disney Plus. Hieronder vind je het volledige releaseschema.

  • Aflevering 1 “Ouroboros”: Vrijdag 6 oktober (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 2 “Breaking Brad”: Vrijdag 13 oktober (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 3 “1893”: Vrijdag 20 oktober (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 4 “Heart of the TVA”: Vrijdag 27 oktober (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 5 “Onbekend”: Vrijdag 3 november (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 6 “Onbekend”: Vrijdag 10 november (vanaf 03:00 uur)

Zie voor meer over Marvel ook ons overzicht van alle Marvel-films in chronologische volgorde en onze top 10 beste Marvel-films op Disney Plus. Ben je geïnteresseerd in meer dan alleen Marvel? Bekijk dan ook vooral het volledige aanbod van Disney Plus.

Disney Plus kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.