Zo kijk je aflevering 6 van Loki seizoen 2 in Nederland

Loki seizoen 2 op Disney Plus
Image: Ⓒ Disney

Wil je aflevering 6 van Loki seizoen 2 kijken in Nederland? Wij leggen je hieronder uit hoe je deze streamt.

Vorige week zagen we in aflevering 5 van Loki seizoen 2 wat er gebeurde met onze favoriete TVA-medewerkers nadat het plan om de TVA te redden faalde. Nu is het in de laatste aflevering aan Loki om te kijken of hij deze uitkomst kan veranderen.

Aflevering 5 van seizoen 2, genaamd Science/Fiction, is tot nu toe de best beoordeelde aflevering van seizoen 2. Hij heeft inmiddels op IMDB dezelfde score als aflevering 4 vorige week had, namelijk een 8.9 (al is aflevering 4 inmiddels gedaald naar een 8.8). Dat was de week daarvoor ook al het geval bij aflevering 4. De laatste paar aflevering zijn dus over het algemeen beter ontvangen dan de eerste paar. Hopelijk zet aflevering 6 deze trend voort. De serie in zijn geheel heeft momenteel nog steeds een score van 8.2.

Hieronder vind je onze samenvatting van aflevering 5, klik verder naar het volgende kopje om spoilers te vermijden!

In Science/Fiction zien we Loki (Tom Hiddleston) ineens alleen in de TVA na de gefaalde actie om de TVA te redden in de vorige aflevering. Hij loopt door de lege hallen van de TVA en begint ineens weer te ’time slippen’. Eerst gewoon binnen de TVA, maar als de TVA lijkt te vergaan, wordt Loki getransporteerd naar een ‘branched timeline’.

We zien hier Casey (Eugene Cordero) uit Alcatraz ontsnappen. Hij wordt hier echter Frank genoemd en herkent Loki niet. Het duurt ook niet lang voor weer verdwijnt. Hij blijft maar time slippen naar verschillende locaties (verschillende branches in verschillende jaren) tot hij ineens in 2022 in een branched timeline bij een winkel voor persoonlijke watervoertuigen verschijnt.

Hier ziet hij Mobius (Owen Wilson), maar die herkent hem ook niet en wordt Don genoemd. Vervolgens verschijnt hij in weer een andere tijdlijn bij Ouroboros (Ke Huy Quan), die hem ook niet herkent, maar toevallig naast een schrijver ook een wetenschapper is. Loki legt zijn probleem aan hem uit en zegt dat hij terug moet naar de TVA, maar voordat de ‘Temporal Loom’ het begaf.

Ouroboros bedenkt een plan waarbij Loki alle mensen die bij hem waren toen de Loom het begaf moet verzamelen uit de verschillende tijden en tijdlijnen om het gezamenlijke ’temporal aura’ van de groep te lezen en zo terug te kunnen gaan naar de TVA waar die gezamenlijke temporal aura voor het laatst aanwezig was.

Hiervoor moet Loki eigenlijk leren om het time slippen te beheren, maar dat lukt hem niet. Als alternatieve optie geeft Loki Ouroboros een TVA-handboek, zodat hij een TemPad kan maken. Vervolgens verdwijnt hij echter weer ineens en verschijnt hij weer bij “Don” in de buurt.

Hij probeert zijn situatie uit te leggen aan Don en weet hem met hulp van Ouroboros, die ineens met een TemPad ook in deze tijd(lijn) verschijnt, te overtuigen om mee te gaan. Vervolgens verzamelt Loki ook Hunter B-15 (Wunmi Mosaku) en Casey en reist hij als laatste met de TemPad naar Sylvie (Sophia Di Martino), die weer in de branched timeline zit waar ze ook in de eerste paar afleveringen zat.

Sylvie herkent Loki wel (zij heeft nog steeds de TemPad van He Who Remains (Jonathan Majors) en is waarschijnlijk zelf gevlucht tijdens de situatie met de Temporal Loom), maar wil niet meewerken en wil de TVA-agenten eigenlijk gewoon in de tijdlijnen houden waar ze eigenlijk horen te zijn. Loki onthult dat hij zoveel moeite doet, omdat hij niet alleen over wil blijven zonder zijn vrienden.

Sylvie laat Loki alleen en gaat naar een platenzaak. Terwijl ze naar een plaat aan het luisteren is, vergaat de tijdlijn waar ze zich in bevindt op dezelfde manier als we zagen bij de TVA aan het begin van de aflevering. Ze weet nog wel te ontsnappen via haar TemPad.

Loki keert verslagen terug naar de anderen en Sylvie verschijnt net iets daarna om hem te vertellen dat de branches aan het afsterven zijn. Iedereen is nu bij elkaar, maar de TemPad die ze nodig hebben om hun collectieve temporal aura te lezen is verdwenen. Ineens begint iedereen te vergaan, net als de tijdlijnen en blijft alleen Loki nog over.

Dit is wanneer Loki eindelijk leert om het time slippen te beheersen, gaat hij terug naar het moment waarop Sylvie hem kwam waarschuwen en laat hij aan Ouroboros en de rest weten dat hij het nu kan beheersen. Hij realiseert zich dat hij het verhaal nu kan herschrijven. Hoe ver terug in de tijd of naar welke tijdlijn(en) hij hiervoor moet gaan, zullen we waarschijnlijk in de aflevering 6 zien.

Krijg nu 2 maanden gratis bij een jaarabonnement op Disney Plus

Wanneer verschijnt aflevering 6 van Loki seizoen 2 op Disney Plus?

De zesde en laatste aflevering van Loki seizoen 2 verschijnt vrijdag 10 november om 03:00 uur ’s nachts op Disney Plus. We weten nog niet hoe de laatste aflevering heet, maar het belooft een interessant einde te worden.

In onze eerste paar artikelen over seizoen 2 van Loki hadden we een tweet gedeeld van een leaker die op Twitter (X) de speelduur van de eerste vier afleveringen had gedeeld. Diezelfde leaker heeft nu ook de speelduur van aflevering 6 gedeeld. Zijn eerdere leaks/voorspellingen klopten ook (in ieder geval de speelduur zonder aftiteling), dus we gokken dat aflevering 6 ook inderdaad ongeveer 51 minuten zal duren (zonder aftiteling).

Misschien is het echter wel aan te raden om de te wachten (of door te spoelen) tot het einde van de credits, want er is natuurlijk een grote kans dat we in de laatste aflevering van een Marvel-serie een after credits-scène krijgen.

Vanaf deze week is overigens ook de volgende Marvel-film, The Marvels, in de bioscoop te zien, dus we kunnen genieten van een dubbele dosis Marvel. Hier zie je de laatste trailer voor The Marvels.

Waar kijk je Loki seizoen 2 aflevering 6 in Nederland?

De serie Loki is exclusief via Disney Plus te streamen, aangezien het ook een Disney Plus Original is. In de VS is seizoen 1 van Loki na een lange tijd echter wel op Blu-ray uitgebracht, dus het kan zijn dat seizoen 1 en 2 in Nederland ooit ook nog een fysieke release krijgen. Voor nu heb je echter een abonnement op Disney Plus nodig. Daarom vind je hier de beste Disney Plus aanbiedingen van 2023.

Releasedatum per aflevering van Loki seizoen 2 in Nederland

Seizoen 2 van Loki is op 6 oktober van start gegaan en er verschijnen dit seizoen in totaal 6 afleveringen op Disney Plus. Hieronder vind je het volledige releaseschema.

  • Aflevering 1 “Ouroboros”: Vrijdag 6 oktober (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 2 “Breaking Brad”: Vrijdag 13 oktober (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 3 “1893”: Vrijdag 20 oktober (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 4 “Heart of the TVA”: Vrijdag 27 oktober (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 5 “Science/Fiction”: Vrijdag 3 november (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 6 “Onbekend”: Vrijdag 10 november (vanaf 03:00 uur)

Zie voor meer over Marvel ook ons overzicht van alle Marvel-films in chronologische volgorde en onze top 10 beste Marvel-films op Disney Plus. Ben je geïnteresseerd in meer dan alleen Marvel? Bekijk dan ook vooral het volledige aanbod van Disney Plus.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.