Onze 3 meest verwachte Disney-series van 2024

The Acolyte: onze meest verwachte Disney-series
Ⓒ Disney

We zullen in 2024 ongetwijfeld weer een hele hoop Disney-series voorbij zien komen, maar hieronder vind je de drie series waar wij momenteel het meest naar uitkijken. 

Hoewel 2024 geen groot jaar lijkt te worden voor Marvel-films, naast de release van Deadpool & Wolverine, komen er wel nog in ieder geval vier nieuwe Marvel-series aan. We kunnen dit jaar daarnaast ook nog een paar Star Wars-series verwachten, maar dat is natuurlijk niet alles. Er staan ons ongetwijfeld nog wat leuke verrassingen te wachten, zoals we ook al hebben gezien met Shōgun.

Naast de gebruikelijke Marvel-, Star Wars- en andere Disney Plus Original-series zullen er zoals gewoonlijk natuurlijk ook weer series verschijnen van andere studio’s die (gedeeltelijk) eigendom zijn van Disney, zoals FX, ABC, 20th Television, Disney Channel en National Geographic. Een aantal grote series zijn inmiddels ook al verschenen. Denk hierbij aan Echo en Star Wars: The Bad Batch seizoen 3. Daarnaast verschijnt deze maand ook alweer X-Men ’97

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.

Dit zijn onze 3 meest verwachte Disney-series van 2024

We hebben de huidige planning van Disney-series voor 2024 even goed bekeken en er zijn meerdere series waar we dit jaar naar uitkijken, maar we kijken toch echt het meest uit naar de drie series die we hieronder zullen benoemen.

Het kan natuurlijk niet missen dat er een Marvel- en een Star Wars-serie tussen zitten, want met een paar uitzonderingen zijn dat vaak toch wel de meest spectaculaire series op Disney Plus. Dit zijn daarnaast ook de Disney-series die meestal het vroegst van tevoren worden aangekondigd en waar we dus ook al vanaf weten. Er zijn echter ook andere series waar we naar uitkijken en één daarvan vind je bij nummer 3 hieronder.

1. ‘Star Wars: The Acolyte’ – 5 juni 2024?

The Acolyte cast
Ⓒ Disney

Ten eerste zijn we enorm benieuwd naar Star Wars: The Acolyte. Niet alle nieuwe Star Wars-films en -series zijn tot nu toe even goed ontvangen, maar wat momenteel het beste lijkt te werken, zijn de series die een beetje afwijken van het hele overkoepelende Skywalker-verhaal. Dat zagen we bij Andor (2022-) en hopelijk zal dit ook weer een succes worden bij The Acolyte.

We weten nog niet heel veel over The Acolyte, behalve dan dat het verhaal zich af zal spelen aan het einde van het ‘High Republic’-tijdperk. Het verhaal van deze serie zal ongeveer 100 jaar voor de gebeurtenissen van Star Wars Episode I: The Phantom Menace (1999) plaatsvinden.

Alles dat we weten over het verhaal is dat een voormalige Padawan zich zal herenigen met haar Jedi Master om een reeks misdaden te onderzoeken. De worden echter geconfronteerd door duisterdere krachten dan ze ooit hadden verwacht tegen te komen. Hierboven zie je verder nog een aantal van de castleden die een tijdje geleden al aangekondigd zijn.

De serie schijnt volgens Collider op 5 juni 2024 op Disney Plus te verschijnen, maar dat is nog niet officieel door Disney zelf bevestigd.

Tot 1 mei kan je elke week ook nog een nieuwe aflevering van Star Wars: The Bad Batch seizoen 3 streamen

2. ‘Agatha: Darkhold Diaries’ – eind 2024

We horen inmiddels al een tijdje over de spin-off van WandaVision die zich zal focussen op het personage van Agatha Harkness en aangezien WandaVision zo’n succes was, zijn we erg benieuwd naar deze spin-off. Deze serie heeft al twee andere namen gehad voordat er uiteindelijk werd gekozen voor de titel Agatha: Darkhold Diaries, namelijk Agatha: House of Harkness en Agatha: Coven of Chaos.

Tijdens/na het maken van WandaVision had de maker/regisseur Jac Schaeffer blijkbaar al ideeën voor spin-offs en elk idee bevatte Agatha op de een of andere manier, zoals Jac in de clip hierboven ook vertelt.

Meerdere personages uit WandaVision schijnen terug te keren in deze serie en het verhaal lijkt te gaan draaien om Agatha die haar heksenkrachten weer probeert terug te krijgen met onverwachte hulp. Er zullen ook meerdere andere heksen in de serie te zien zijn.

Een aanvraag voor een copyright suggereerde dat de serie misschien op 19 september 2024 zal verschijnen op Disney Plus, maar er is nog niets officieel bevestigd door Marvel, behalve dan dat de serie tegen het einde van dit jaar zal verschijnen.

Bereid je voor op Agatha: Darkhold Diaries door WandaVision te streamen op Disney Plus

3. ‘Welcome to Wrexham’ seizoen 3 – 18 april 2024?

Dit is misschien een beetje een verrassende toevoeging aan deze lijst, maar we kijken toch erg uit naar het derde seizoen van deze sport-docuserie over de voetbalclub Wrexham A.F.C. en hun eigenaars, Ryan Reynolds (Deadpool) en Rob McElhenney (It’s Always Sunny in Philadelphia).

Het hele concept van twee bekende acteurs (één Amerikaan en één Canadees), die niet zo veel van voetbal afweten en samen besluiten een club in Wales te kopen, is op zichzelf al redelijk grappig. Zoals je echter kan verwachten, en misschien ook al gezien hebt in de eerste twee seizoenen, zorgt dat voor erg grappige situaties, maar ook een enorm spannende docuserie over de strijd van het team om te promoveren en de wilskracht van het stadje Wrexham.

Seizoen 1 was al heel spannend, maar het liep voor Wrexham A.F.C. toen niet af zoals ze hadden gehoopt. Aan het einde van seizoen wist de club eindelijk te promoveren en nu is de vraag of het team dit meteen weer kan herhalen binnen een hogere competitie.

Bij de vorige seizoenen duurde het in Nederland een tijdje voor de afleveringen eindelijk op Disney Plus kwamen te staan, maar hopelijk krijgen we de afleveringen van seizoen 3 ongeveer tegelijkertijd met de release in de VS. Daar zal seizoen 3 in première gaan op 18 april 2024 op FX en zullen de afleveringen vervolgens de dag daarna te streamen zijn.

Bekijk nu de eerste twee seizoenen van Welcome to Wrexham op Disney Plus

Welke grote series kunnen we nog meer verwachten?

We zullen ongetwijfeld dit jaar meer Disney-series te zien krijgen dan degene die tot nu toe zijn aangekondigd, maar momenteel zijn de drie series hierboven en de series hieronder de enige series waarvan we (redelijk) zeker weten dat ze volgens de planning in 2024 op Disney Plus zullen verschijnen.

De negen Disney-series die je dus sowieso nog kan verwachten naast Star Wars: The AcolyteAgatha: Darkhold Diaries en Welcome to Wrexham seizoen 3, zijn:

  • X-Men ’97 (20 maart 2024)
  • Renegade Nell (29 maart 2024)
  • Iwáju (3 april 2024)
  • Monsters at Work (5 mei 2024)
  • Win or Lose (lente 2024)
  • The Bear seizoen 3 (ergens in 2024)
  • Eyes of Wakanda (ergens in 2024)
  • Star Wars: Skeleton Crew (ergens in 2024)
  • Your Friendly Neighborhood Spider-Man (ergens in 2024)

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.