Zo kijk je aflevering 6 van ‘The Acolyte’ in Nederland

The Acolyte op Disney+
Image: Ⓒ Lucasfilm/Disney

Wil je aflevering 6 van The Acolyte kijken in Nederland? Wij leggen je hieronder uit hoe je deze streamt.

In de vorige aflevering zagen we eindelijk wie de mysterieuze meester van Mae nou is en we kregen meteen ook te zien waar hij toe in staat is. Na het einde van die aflevering zijn we ook erg benieuwd wat ons (en Osha) in aflevering 6 te wachten staat.

Over het algemeen wordt The Acolyte nog steeds niet echt fantastisch ontvangen door iedereen, maar het is duidelijk dat kijkers de vorige aflevering toch wel de beste tot nu toe vonden. Deze aflevering heeft namelijk een 6.7 op IMDB, terwijl aflevering 3 bijvoorbeeld een 3.5 heeft. Op Rotten Tomatoes is de Tomatometer inmiddels wel gedaald van 85% naar 83%. Hopelijk blijft de serie het publiek in de laatste paar afleveringen ook positief verrassen.

Krijg nu 2 maanden gratis bij een jaarabonnement op Disney Plus

Hieronder vind je onze samenvatting van aflevering 5, klik verder naar het volgende kopje om spoilers te vermijden!

Klik hier voor onze samenvattingen van aflevering 1 & 2
Klik hier voor onze samenvatting van aflevering 3
Klik hier voor onze samenvatting van aflevering 4

‘The Acolyte’ aflevering 5 recap

Night

In Night zien we Osha (Amandla Stenberg) wakker worden nadat ze door de meester van Mae (ook Amandla Stenberg) opzij werd geworpen in de vorige aflevering. Ze hoort lightsabergeluiden in de verte en we zien dat de meester van Mae met een groep Jedi aan het vechten is en ze één voor één vermoord. Hij gebruikt ook zijn helm om lightsabers tijdelijk uit te schakelen.

Hij verwond ook Yord (Charlie Barnett), maar Osha leidt hem af voordat hij Yord vermoord. Het gemaskerde figuur komt nu achter haar aan. In de tussentijd vindt Mae de lightsaber van Master Kelnacca (Joonas Suotamo) en neemt ze deze voor de zekerheid mee terwijl ze probeert te ontsnappen.

Het gemaskerde figuur valt Osha aan, maar Master Sol (Lee Jung-jae) beschermt haar. Hij stuurt haar met Yord terug naar het schip, terwijl hij het gevecht met de meester van Mae aangaat, die zijn identiteit maar niet wil prijsgeven.

Terwijl Mae probeert te ontsnappen, valt Jecki (Dafne Keen) haar aan om haar te arresteren. De meester van Mae weet Sol af te leiden en te verdwijnen. Hij verschijnt vervolgens bij Jecki en Mae en valt Jecki aan nadat ze Mae in handboeien heeft geslagen.

Jecki heeft echter ook de lightsaber van Kelnacca van Mae afgepakt en lijkt met twee lightsabers even de overhand te hebben. Mae probeert hem er tijdens het gevecht tussenuit te knijpen, maar haar meester gaat meteen weer achter haar aan.

Mae’s meester weet haar te pakken te krijgen en probeert haar te vermoorden, maar Sol en Jecki grijpen in. Osha en Yord horen de geluiden en Osha besluit de wezens uit de vorige aflevering met licht naar het gevecht toe te lokken om te voorkomen dat Mae’s meester iedereen kan vermoorden.

Helaas weet hij wel Jecki te vermoorden net nadat ze zijn helm van zijn hoofd duwt. Dit doet hij door zijn lightsaber te splitsen, waar Jecki niet op gerekend had. We zien vervolgens dat Qimir (Manny Jacinto) de meester van Mae was en hij noemt zichzelf een Sith (omdat de Jedi hem waarschijnlijk zo zouden noemen).

De Sith dreigt Mae te vermoorden en Sol laat zijn lightsaber daarom vallen. De Sith zegt dat hij gewoon zijn krachten wil kunnen gebruiken zoals hij wil, zonder zich aan de regels van de Jedi te moeten houden. En nu moet iedereen die zijn gezicht heeft gezien dood.

Yord en Osha komen terug en Yord valt de Sith aan met zijn eigen helm om zijn lightsaber uit te schakelen. De Sith vermoord hem echter gewoon met zijn blote handen. Osha verlamd Mae tijdelijk met een blaster, omdat ze weer probeert te ontsnappen. Sol en de Sith vechten even zonder wapens, maar als de Sith op de grond ligt, staat Sol op het punt hem met zijn lightsaber te vermoorden. Osha herinnert hem er echter aan dat dit niet de manier is waarop Jedi vechten (zonder eer).

De Sith krijgt weer tijd om zijn lightsaber naar zich toe te bewegen, maar Osha laat haar kleine droid genaamd Pip oplichten en maakt hem vast aan de Sith, zodat de agressieve wezens op hem afkomen en hem mee de lucht in nemen.

Mae is weer wakker geworden en verlamt nu Sol met de blaster van Osha. De twee zussen krijgen eindelijk een moment om weer met elkaar te praten. Mae probeert haar zus over te halen om met haar mee te gaan, maar Osha probeert Mae uiteindelijk toch maar te arresteren. Dat lukt helaas niet en Mae duwt haar met de Force weg, waardoor ze knock-out gaat.

Mae vermomd zich vervolgens als haar zus om met Sol mee terug naar het Jedi-schip te gaan en erachter te komen wat hij tot nu toe geheim heeft gehouden, terwijl de Sith Osha weet te vinden. De speurder uit de vorige aflevering vindt Pip en neemt de droid ook mee naar het Jedi-schip, dus misschien valt Mae al snel door de mand in de volgende aflevering.

Waar kijk je ‘The Acolyte’ aflevering 6 in Nederland?

The Acolyte is als Star Wars-serie automatisch een Disney+ Original en is dus ook exclusief via Disney Plus te streamen in Nederland. Inmiddels verschijnen sommige Disney+-series van Marvel en Star War echter ook na een tijdje op Blu-Ray (en 4K Blu-Ray). The Acolyte zou uiteindelijk misschien dus ook een fysieke release kunnen krijgen, maar voor nu heb je een abonnement op Disney+ nodig. Daarom vind je hier de beste Disney+ aanbiedingen van 2024.

Klik hier om The Acolyte te streamen op Disney+

Wanneer verschijnt aflevering 6 van ‘The Acolyte’ op Disney+?

Aflevering 6 van The Acolyte verschijnt woensdag 3 juli om 03:00 uur ’s nachts op Disney+. We weten voor de release van de aflevering nog niet hoe hij zal heten. Dat wordt bij Disney+ Originals vaak ook pas bekend tijdens het kijken van de aflevering.

De voorspelling van @Cryptic4KQual op Twitter (X) over de gemiddelde speelduur van de afleveringen lijkt nog steeds redelijk goed te kloppen. Elke aflevering duurde tot nu toe wel ongeveer 30 tot 35 minuten zonder credits.

Releasedatum per aflevering van ‘The Acolyte’ in Nederland

The Acolyte is op 5 juni van start gegaan en er verschijnen in totaal 8 afleveringen van deze serie op Disney+. Hieronder vind je het volledige releaseschema.

  • Aflevering 1 – “Lost / Found”: Woensdag 5 juni (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 2 – “Revenge / Justice”: Woensdag 5 juni (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 3 – “Destiny”: Woensdag 12 juni (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 4 – “Day”: Woensdag 19 juni (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 5 – “Night”: Woensdag 26 juni (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 6 – “Onbekend”: Woensdag 3 juli (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 7 – “Onbekend”: Woensdag 10 juli (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 8 – “Onbekend”: Woensdag 17 juli (vanaf 03:00 uur)

Zie voor meer over Star Wars ook ons overzicht van alle Star Wars-films in chronologische volgorde. Ben je geïnteresseerd in meer dan alleen Star Wars? Bekijk dan ook vooral het volledige aanbod van Disney+.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.