Viaplay in maart 2022 officieel van start in Nederland

viaplay, sweden logo

De nieuwe streamingdienst Viaplay gaat in maart 2022 van start in Nederland. Dit bevestigt een woordvoerder van NENT, het moederbedrijf achter Viaplay, aan GoStreaming. De eerste Formule 1-race van het nieuwe seizoen zal direct met een liveshow worden uitgezonden vanuit de Viaplay Studio in Nederland. 

NENT pakt zeer groot uit in Nederland. De rechten van de Formule 1, Bundesliga, Premier League en PDC Darts zijn al in bezit van het Zweedse mediabedrijf.

Recent maakte NENT ook bekend dat het Amber Brantsen (NOS), Marco Zwaneveld (RTL) en Victor Winkelhagen (EndemolShine) ingelijfd heeft om Viaplay in Nederland op de kaart te gaan zetten. Met Formule 1 Ziggo-analist Robert Doornbos wordt deze week om de tafel gezeten. De oud Formule 1-coureur trok zelf de stoute schoenen aan en deed een belletje naar Zweden. De kans is zeer groot dat Doornbos, die dolgraag als analist actief wil blijven, de vierde officiële naam wordt die aan de Nederlandse tak van Viaplay zal worden toegevoegd. Ook de Schotse voormalig F1-coureur David Coulthard ziet wel een rol voor zichzelf weggelegd binnen de Formule 1 in Nederland.

Maart 2022

In maart 2022 zal Viaplay officieel gelanceerd gaan worden in Nederland. De eerste Formule 1-race van het nieuwe seizoen staat op 20 maart in Bahrein op de agenda. NENT bevestigt dat deze direct uitgezonden zal gaan worden met een gekoppelde liveshow vanuit de Viaplay Studio in Nederland. Het bedrijf is op dit moment druk bezig om alles op te zetten voor de lancering.

De verwachting is dat je je al eerder dan 20 maart bij Viaplay kan aanmelden, zodat alles in orde is voor de eerste race in Bahrein. Dit is ook een mogelijkheid voor NENT om de systemen te testen. Volgens onze informatie zal je je via (verschillende) televisieaanbieders kunnen abonneren, zoals Ziggo en KPN. Dit kan dan direct via de Viaplay website geregeld worden. Je krijgt dan de mogelijkheid om je televisieaanbieder te kiezen en krijgt dan vervolgens een code van de kabelboer waarmee je je Viaplay-abonnement activeert. Althans, zo gaat Viaplay te werk in andere Europese landen. Een los abonnement nemen (los van een provider) behoort ook tot de opties.

In de meeste Europese landen zijn er twee abonnementen beschikbaar. De verwachting is dat deze ook in Nederland aangeboden gaan worden.

  • Viaplay (films en series)
  • Viaplay Totaal (films, series en sport)

Over de abonnementsprijs van Viaplay wil NENT nog niets loslaten.

Meer dan alleen sport

Als je denkt dat Viaplay alleen maar sport te bieden heeft dan heb je het flink mis. NENT heeft de afgelopen drie maanden maar liefst negen Viaplay Originals uitgebracht. Voor 2022 staan er weer een berg Viaplay Originals op de planning, minimaal 60 volgens het Zweedse bedrijf. Deze zullen allemaal ook in Nederland op de service verschijnen. NENT heeft zelf de eerste titels al aangekondigd. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Nederlandse shows en films

Naast de 60 Viaplay Originals heeft NENT ook laten weten dat het Nederlandse shows en series gaat maken. Hiermee wordt Viaplay een serieuze concurrent voor RTL en Talpa. Filippa Wallestam, programmahoofd van Viaplay, vertelde recent aan het AD dat hij in 2023 twee Nederlands geproduceerde realityshows, twee dramaseries en één documentaire op Viaplay wil hebben.

[mc4wp_form id=”496″]