Wanneer komt ‘Deadpool & Wolverine’ naar Disney+?

Deadpool & Wolverine op Disney+
© Marvel Studios/Disney

De eerstvolgende MCU-film en derde Deadpool-film is vanaf 24 juli 2024 in de bioscoop te zien, maar vanaf wanneer kijk je Deadpool & Wolverine op Disney+? Hieronder vind je alles wat we weten over de releasedatum van deze Marvel-film op de streamingdienst.

Deadpool & Wolverine (2024) is aan de ene kant een vervolg op de eerste twee Deadpool-films, maar aan de andere kant wordt het waarschijnlijk ook een soort grote “multiversal” reboot, want met deze film wordt Deadpool aan de MCU toegevoegd. Eerst maakte dit personage deel uit van de wereld van de X-Men-films, maar deze film zal behoren tot de chronologische volgorde van de Marvel-films.

Marvel bevindt zich wel in een beetje een aparte situatie momenteel, want toen de laatste paar X-Men-films (waaronder de Deadpool-films) nog werden ontwikkeld, was de MCU duidelijk veel succesvoller, maar gaat het wat minder goed met de films van Marvel Studios en hopen veel mensen dat Deadpool & Wolverine de film wordt die de filmreeks weer een boost kan geven.

We zijn zeker benieuwd naar wat voor verrassingen ons te wachten staan in deze film. Natuurlijk moet hij eerst nog een tijdje in de bioscoop draaien, maar misschien vraag jij je ook al af wanneer je Deadpool & Wolverine thuis kan bekijken. Als we het patroon van de vorige paar Marvel-films bekijken en de hype voor deze film in gedachten houden, kan het best nog wel even duren voordat hij op Disney+ zal verschijnen. Hieronder vind je in ieder geval alles wat we tot nu toe kunnen zeggen over de releasedatum van deze film op Disney+.

👉 Via deze link geniet je van 2 maanden gratis Disney Plus bij het afsluiten van een jaarabonnement.

Komt ‘Deadpool & Wolverine’ op Disney+?

Deadpool & Wolverine is een coproductie tussen Marvel Studios en 20th Century Studios. 20th Century Studios is de opvolger van 20th Century Fox, de producent van alle voorgaande live-action X-Men-films. Inmiddels is deze studio echter, net als Marvel Studios, onderdeel van Disney. De film zal na zijn tijd in de bioscoop, en misschien een korte periode voor digitale huur, dus ongetwijfeld op Disney+ verschijnen. Het is wel de eerste 16+ film van Marvel Studios, maar er zijn inmiddels al veel meer 16+ films en series op Disney+ verschenen, dus dat maakt ook niets meer uit.

We weten momenteel dus nog niet precies wanneer Deadpool & Wolverine op Disney+ zal verschijnen, maar we kunnen wel een voorspelling doen aan de hand van de releases van de vorige paar Marvel-films.

Wanneer komt ‘Deadpool & Wolverine’ naar Disney+?

Als we de releases van de laatste paar Marvel-films op Disney+ bekijken, dan zien we dat er een beetje een patroon is ontstaan voor de hoeveelheid tijd tussen de bioscooprelease en de streamingrelease. Bij Ant-Man and the Wasp: Quantumania, Guardians of the Galaxy Vol. 3 en The Marvels zaten er telkens 91 dagen tussen de bioscooprelease en de verschijningsdatum op Disney+.

Sommige kleinere of minder succesvolle films verschijnen af en toe 45 dagen na de bioscooprelease al op de streamingdienst en bij sommige films van 20th Century Studios heeft het juist weer langer dan 100 dagen geduurd. We gaan hier in principe dus van 91 dagen uit, maar als de film een heel groot succes is in de bioscoop, kan het natuurlijk ook iets langer duren.

Dus, wanneer komt Deadpool & Wolverine naar Disney+? We gokken aan de hand van de releases van de vorige paar Marvel-films dat het waarschijnlijk weer zo’n 91 dagen zal duren. In dat geval zou de film op 23 oktober 2024 op de streamingdienst verschijnen. Iets eerder of later kan natuurlijk ook, maar Marvel heeft zich bij de laatste paar films dus strak aan dit patroon gehouden.

Disney heeft zelf nog geen officiële datum aangekondigd voor de release op Disney+, maar wanneer deze wel bekend is, zullen we je op de hoogte houden. Wil je echt helemaal up-to-date blijven? Dan kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Deadpool & Wolverine naar Disney+
© Marvel Studios/Disney

Verhaal en trailer

Aangezien Deadpool & Wolverine nog niet uit is, weten we nog niet precies waar het verhaal over gaat, maar we hebben natuurlijk al wel hints naar het verhaal gekregen in de trailers en er is hier en daar al wel wat informatie gedeeld.

Zo weten we bijvoorbeeld al dat Deadpool door de TVA (Time Variance Authority) wordt opgepakt, terwijl hij in de eerste instantie nog gewoon omringd wordt door bekende personages uit de eerste Deadpool-film. We zien vrij snel in de eerste teaser trailer dat Deadpool in deze film natuurlijk ook weer direct tegen het publiek spreekt (“breaking the fourth wall”). Die eerste teaser trailer suggereert verder dat de TVA hem wil laten kennismaken met de Sacred Timeline van de MCU (de tijdlijn en het universum waarin alle voorgaande MCU-films zich afspelen). Later in de trailer lijkt hij echter ook tegen TVA-agenten te vechten, dus waarschijnlijk zijn ze het ergens niet over eens.

We zien Deadpool verder ook op een locatie die erg lijkt op de ‘Void’ uit Loki seizoen 1. Aan het einde van die teaser zien we ook de schaduw van Wolverine over Deadpool heen verschijnen (zie de afbeelding hierboven). In de eerste echte trailer zien we alweer veel meer van Wolverine. We zien dat Deadpool hem probeert te rekruteren en dat ze tegen elkaar vechten. Deadpool vraagt om Wolverine’s hulp omdat hij op het punt staat om iedereen waar hij van houdt te verliezen en hij geeft ook aan dat de wereld van deze Wolverine al verloren is. We weten dus ook nog niet zeker of dit de Wolverine is uit de X-Men-films of een ‘variant’ uit een ander universum.

Ook zien we wat eerste beelden van de slechterik Cassandra Nova, die telekinetische (en telepathische) krachten heeft. Daarnaast is er ook een gigantische Ant-Man-helm te zien en zijn er al meerdere cameo’s uit oudere X-Men-films en andere Marvel-films (maar niet MCU-films) te spotten. Helemaal aan het einde van de eerste trailer zien we ook een portaal dat erg lijkt op de portalen die Doctor Strange en de andere sorcerers kunnen openen. Dat detail en de aanwezigheid van de TVA suggereren dus dat we met meerdere tijdlijnen en/of universums te maken krijgen.

Deze film is geregisseerd door Shawn Levy, de regisseur van de drie Night at the Museum-films, Free Guy (2021) en meerdere afleveringen van Stranger Things (2016-heden). Levy heeft inmiddels al meerdere keren met Ryan Reynolds gewerkt en ook al een keer eerder met Hugh Jackman. Als we de geruchten moeten geloven, lijkt Marvel ook al erg tevreden te zijn met zijn werk en willen ze hem misschien zelfs terugvragen voor de vijfde Avengers-film. Daarnaast heeft hij ook interesse getoond in het maken van een film met Deadpool en Spider-Man.

https://www.youtube.com/watch?v=73_1biulkYk&t=91s&ab_channel=MarvelEntertainment

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.