Zo kijk je aflevering 5 van The Last of Us in Nederland

The Last of Us Bron: Warner Media / HBO
The Last of Us Bron: Warner Media / HBO

Wil je aflevering 5 van The Last of Us kijken in Nederland? Wij leggen je hieronder uit hoe je deze streamt.

Het verhaal van Joel en Ellie dondert onvergeeflijk door in de door Cordyceps-zombies besmette Verenigde Staten. Het iconische spel waar de HBO Max-serie op gebaseerd is, heeft veel prijzen binnengesleept over de jaren en het lijkt erop dat de serie dezelfde lof krijgt.

De vierde aflevering van The Last of Us met de naam Please Hold to My Hand heeft momenteel een iMDB-score van 8.6. De gehele serie heeft nog steeds een iMDB-rating van 9.2 en dat is inclusief de 47.000 mensen die aflevering 3 een 1.0 hebben gegeven ondanks dat deze aflevering alleen maar lovende kritieken heeft gekregen. De andere afleveringen hebben lang niet zoveel (negatieve) reacties. Lees onze vorige artikel over de belachelijke reden achter deze review bombs.

Please Hold to My Hand had de moeilijke taak om de baanbrekende aflevering Long, Long Time op te volgen. Toch zijn ze er in geslaagd om een fantastische aflevering af te leveren.

Joel en Ellie reizen met de auto van Bill en Frank verder op de verlaten snelwegen van de Verenigde Staten naar hun uiteindelijke doel van Wyoming. Onderweg moet het ongebruikelijke duo stoppen om benzine af te tappen van roestende auto’s en overnachten ze in het bos. Bij Joel (gespeeld door Pedro Pascal) zie je al langzamerhand dat hij Ellie (gespeeld door Bella Ramsey) aardig begint te vinden.

In Kansas City heerst ondertussen chaos nadat de nieuwe factie die de overheidsorganisatie FEDRA heeft afgezet op zoek is naar collaborateurs van FEDRA. Joel en Ellie komen een wegversperring tegen waarna ze besluiten om door de stad te rijden. Een slechte beslissing, want ze worden meteen bestookt met stenen en ze crashen in een verlaten winkel.

Joel voelt zich genoodzaakt om drie mensen uit te schakelen en het duo ontsnapt naar een flatgebouw waar Joel voor het eerst moet lachen om een van Ellie’s grappen. Joel wordt wakker door Ellie om te zien dat ze allebei een pistool op hen gericht hebben.

Zo kijk je gratis naar HBO Max in 2023

Wanneer verschijnt aflevering 5 van The Last of Us op HBO Max?

Aflevering 5 van The Last of Us gaat op zaterdag 11 februari live op HBO Max. Normaliter worden afleveringen op de maandag geplaatst, maar HBO wil niet concurreren met de Super Bowl die op zondagavond plaatsvindt. De aflevering heet Endure and Survive en duurt 61 minuten. De zesde aflevering zal gewoon volgens het normale schema verschijnen volgende week op 20 februari.

Het tweede seizoen van The Last of Us is officieel bevestigd!

Waar kijk je The Last of Us aflevering 5 in Nederland?

De televisieserie van The Last of Us is exclusief beschikbaar op HBO Max, dus je gaat de serie nergens anders vinden. HBO Max is een vrij nieuwe streamingdienst in Nederland die over veel kwalitatieve series en films beschikt. Heb je nog geen abonnement op HBO Max? Hier vind je de beste aanbiedingen voor HBO Max van 2023.

Releasedatum per aflevering The Last of Us in Nederland

The Last of Us staat vanaf maandag 16 januari online en er verschijnen in totaal 9 afleveringen in seizoen 1 op HBO Max. Hieronder vind je het complete uitzendschema.

  • Aflevering 1 “When You’re Lost in the Darkness”: Maandag 16 januari
  • Aflevering 2 “Infected”: Maandag 23 januari
  • Aflevering 3 “Long, Long Time”: Maandag 30 januari
  • Aflevering 4 “Please Hold on to My Hand”: Maandag 6 februari
  • Aflevering 5 “Endure and Survive”: Zaterdag 11 februari
  • Aflevering 6 “Kin”: Maandag 20 februari
  • Aflevering 7 “Left Behind”: Maandag 27 februari
  • Aflevering 8 “When We Are In Need”: Maandag 6 maart
  • Aflevering 9 “Onbekend”: Maandag 13 maart

Zoek je nog een abonnement op HBO? Vind hier de beste HBO Max aanbiedingen of lees hier hoe je gratis naar HBO Max kijkt.

HBO Max is beschikbaar vanaf 7.99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf 59.99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren.