Disney Plus brengt goedkoper abonnement met reclames ook naar Nederland

Disney Plus
© Disney

Over een paar maanden kan je ook in Nederland een nieuw, goedkoper abonnement afsluiten bij Disney Plus, maar je krijgt dan wel advertenties te zien.

Afgelopen woensdag gaf Disney aan dat het zijn abonnement met advertenties, dat momenteel in de VS al beschikbaar is, ook verder wil gaan uitrollen naar andere regio’s. Dit abonnement met advertenties geeft je nog steeds toegang tot het volledige aanbod van Disney Plus, met onder andere alle Marvel-, Star Wars-, X-Men-, Alien– en Indiana Jones-films, maar je zal af en toe tussendoor reclames te zien krijgen.

Hoeveel kost het nieuwe Disney Plus-abonnement en wanneer verschijnt het?

In Europa krijgen we voor 5,99 euro per maand toegang tot Disney Plus met advertenties. Momenteel betaal je in Nederland bij het afsluiten van een nieuw abonnement 9,99 euro per maand of 99,90 per jaar. Voor nu is het jaarlijkse abonnement dus nog de goedkoopste manier om toegang te krijgen tot de streamingdienst, want dat scheelt ruim 15% met het maandelijkse abonnement.

Het is interessant dat heel Europa nu dezelfde (euro)prijs krijgt voor het nieuwe abonnement met advertenties, want in België betaal je bijvoorbeeld momenteel maar 8,99 per maand in plaats van 9,99 per maand.

Deze nieuwe abonnementsvorm zal vanaf 1 november 2023 beschikbaar zijn, dus het duurt nog een paar maanden voordat je een goedkoper abonnement kan afsluiten als je dat wil.

Prijsverhoging voor bestaande Disney Plus-abonnementen

Helaas verschijnt er niet alleen een goedkoper abonnement. Disney is ook van plan om de prijs van zijn streamingdienst te verhogen. Als je dus geen advertenties wil tijdens het streamen, dan wordt de streamingdienst juist weer iets duurder voor je.

Ook lijkt er misschien een nieuw abonnement bij te komen, waardoor er in totaal 3 abonnementen beschikbaar zullen zijn (zonder onderscheid tussen maandelijkse en jaarlijkse betalingen): Standaard met advertenties, Standaard en Premium. Wat de precieze prijzen voor de Standaard- en Premium-abonnementen worden en hoe ze precies van elkaar verschillen is nog niet helemaal duidelijk, maar het zou goed kunnen dat functies zoals streamen in 4K (met HDR), Dolby Atmos-ondersteuning en kijken op maximaal vier apparaten tegelijk misschien exclusief voor dat Premium-abonnement zullen zijn.

Het abonnement met advertenties lijkt sowieso voor heel Europa onderweg te zijn, maar we weten nog niet of de eventuele derde abonnementsvorm ook meteen overal in Europa op 1 november zal worden uitgerold.

Disney Plus wil nu trouwens ook het delen van accounts tegengaan, net als Netflix.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.