Zo ontwijk je de Disney+ prijsstijging

disney prijsstijging ontwijken
©BoliviaInteligente op Unsplash

Disney+ wordt steeds duurder en duurder, en dat valt bij niemand in de smaak. We leggen je uit hoe je Disney te slim af kan zijn en de prijsstijging kan ontwijken.

Na de aankondiging van de Disney+ prijsverhoging die van start gaat op 1 november, zijn veel abonnees bezorgd geworden. Het is begrijpelijk dat mensen overwegen hun abonnement op te zeggen om de extra kosten te vermijden. Maar voordat je die stap neemt, zijn er nog een andere manieren om de Disney+ prijsstijging te ontwijken. In dit artikel zullen we enkele strategieën bespreken die je kunt gebruiken om je Disney+-ervaring betaalbaar te houden zonder je abonnement op te zeggen.

Abonneer voor de prijswijziging van start gaat

De meest logische keuze is om een jaarabonnement aan te schaffen voordat de prijsverhoging van kracht gaat. Hiermee vermijd je een jaar lang de hogere prijzen en kun je ongestoord doorgaan alsof er niets is veranderd. Op deze manier bespaar je aanzienlijk op je kosten gedurende het komende jaar.

Deze kans krijg je natuurlijk niet altijd. Als er een plotse prijsstijging plaats vind zonder aankondiging, kan je deze optie niet gebruiken. Echter is de recentste prijsstijging wel aangekondigd. De prijzen stijgen op 1 november, dus je kan nu nog snel een jaarabonnement afsluiten voor de prijzen de lucht in gaan.

Abonneer je nog snel op Disney+

Maak gebruik van aanbiedingen

Er zijn niet altijd Disney+ aanbiedingen beschikbaar, maar als er een actie loopt, is het verstandig om daarvan te profiteren. Het is begrijpelijk dat abonnees op zoek zijn naar manieren om de kosten van hun entertainmentabonnementen te beheersen, en het vinden van kortingen en promoties kan een effectieve strategie zijn. Disney+ biedt periodiek tijdelijke aanbiedingen en promoties aan, en deze kunnen aanzienlijk bijdragen aan het verlagen van je maandelijkse uitgaven. We houden je via onze nieuwsbrief steeds op de hoogte als er aanbiedingen lopen.

Deel een abonnement

Disney+ staat toe dat je meerdere profielen aanmaakt op één account, en dit biedt een kans om de kosten te delen met vrienden of familieleden. Je kunt bijvoorbeeld met een paar mensen samen een abonnement delen en zo de kosten per persoon verlagen. Zorg er wel voor dat je de gebruiksvoorwaarden van Disney+ respecteert en geen misbruik maakt van het delen van een account.

De kans bestaat dat Disney+ het delen van een account binnenkort zal verbieden. Als dat gebeurt, laten we je het als eerste weten via onze nieuwsbrief of in de Facebook groep “Disney Plus Nederland”.

Kijk ook eens naar alternatieven

Wil je toch je Disney Plus-abonnement stopzetten? Dan wilt dit niet zeggen dat je streamen helemaal moet opgeven. In Nederland zijn er tal van kwaliteitsvolle streamingdiensten beschikbaar waaruit je kunt kiezen. Deze diensten bieden een breed scala aan content, variërend van films en series tot muziek en documentaires en zelfs sport. Hierdoor kun je blijven genieten van goede content, zelfs als je besluit je huidige Disney Plus-abonnement op te zeggen.

De populairste alternatieven voor Disney+ zijn SkyShowTime en HBO Max. Beide streamingdiensten zijn uitstekende keuzes, en bieden een gevarieerde selectie van content voor verschillende smaken en voorkeuren.

SkyShowTime is de nieuwste streamingdienst die in Nederland beschikbaar is. Hoewel het aanbod momenteel misschien niet zo breed is als dat van zijn concurrenten, vormt dit absoluut geen belemmering. Wat er wel wordt aangeboden, blinkt uit in absolute topkwaliteit. Op deze streamingdienst kan je bijvoorbeeld alle Minions-films kijken en binnenkort komt zelfs “The Super Mario Bros. Movie” naar SkyShowTime.

SkyShowTime kost €6,99/maand of €54,99/jaar. Dat is heel wat goedkoper dan Disney Plus. Daarnaast kan je SkyShowTime 7 dagen gratis uitproberen.

HBO Max is niet meer weg te denken uit het streaminglandschap. De streamingdienst is vooral gevuld met de toppers van HBO, Warner Bros., Cartoon Network en DC, maar er is ook content beschikbaar van andere partijen. De film “Barbie” uit 2023 zal binnenkort naar deze streamingdienst komen.

HBO Max kost €7,99/maand, of je kan 35,89% korting krijgen door te kiezen voor het jaarabonnement.

Disney Plus kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.