Het nieuwe HBO Max komt in juni naar Nederland

HBO Max
© HBO Max

De vernieuwde versie van HBO Max komt in juni naar Nederland. De streamingdienst zal naast het huidige aanbod, ook het real-life entertainment van discovery+ en alle internationale sportuitzendingen van het Eurosport Premium-abonnement aanbieden.

Sinds vorig jaar wisten we al dat HBO Max vernieuwd ging worden en ook een nieuwe naam zou gaan krijgen. In Nederland zal HBO Max zijn naam gewoon behouden, dankzij klachten van omroepdienst Max.

Het vernieuwde HBO Max

Het vernieuwde HBO Max komt door de fusie van Discovery en WarnerMedia. Elks hadden ook hun eigen streamingdiensten; discovery+ en HBO Max. Deze worden nu samengevoegd tot één streamingdienst – en zal de naam van HBO Max (in Nederland) behouden. In de Verenigde Staten werd deze vernieuwde streamingdienst al gelanceerd onder de naam “Max”.

HBO Max beweert na de wijziging meer dan tweemaal zoveel content aan te bieden dan momenteel beschikbaar is. Het huidige aanbod met toppers zoals Barbie of Wonka zullen dus ook gewoon beschikbaar bliijven.

HBO Max zal aangevuld worden met de content van discovery+, waar je vooral real-life entertainment, realityprogramma’s en documentaires terugvond.

Ook sportliefhebbers zullen baat hebben bij deze vernieuwing. Je zal alle internationale sportuitzendingen van het Eurosports premium-abonnement kunnen bekijken met een HBO Max-abonnement. Je zal deze zomer ook de Olympische Spelen van Parijs op HBO Max kunnen volgen.

De nieuwe abonnementen

Tot nu had HBO Max twee abonnementsvormen: Basic en Standard. Na de wijziging zal ook Premium daar nog bij komen. Het Basic-abonnement wordt ook een reclame-abonnement.

HBO MaxBasic-abonnementStandaard-abonnementPremium-abonnement
AdvertentiesJaNeeNee
BeeldkwaliteitFull HD (1080p)Full HD (1080p)Full HD (1080p) en 4K
Dolby Atmos 5.1NeeNeeJa
Aantal downloadsNog niet bekendMax. 30Max. 100
Aantal apparaten tegelijk224
PrijsNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekend

Het ziet ernaar uit dat het Standaard-abonnement eigenlijk gewoon het Basic-abonnement is zonder reclames, terwijl je bij het Premium-abonnement wel wat leuke extra’s krijgt zoals kunnen streamen in 4K.

Je zal ongeacht jouw abonnement, ook de Sport add-on kunnen aankopen. Als je deze add-on koopt, kan je live naar sportevenementen kijken. De lineaire kanalen Eurosport 1 en Eurosport 2 zijn dan ook inbegrepen.

Prijzen voor Nederland nog niet bekend

Wat deze abonnementen ons zullen gaan kosten, is nog niet bekend. We verwachten dat ze ongeveer dezelfde prijs zullen hebben als in de Verenigde Staten, waar Max vorig jaar al werd gelanceerd. Daar zijn de prijzen als volgt:

  • Ad-lite abonnement: $9,99 per maand of $99,99 per jaar
  • Ad-free abonnement: $15,99 per maand of $149,99 per jaar
  • Ultimate Ad-free abonnement: $19,99 per maand of $199,99 per jaar

Het Ad-lite abonnement is vergelijkbaar met het Basic-abonnement, het Ad-free abonnement komt overeen met het Standaard-abonnement, en het Ultimate Ad-free abonnement komt overeen met het Premium-abonnement.