Loki seizoen 3 op Disney Plus: verhaal, releasedatum en meer

Loki seizoen 3 op Disney Plus
Image: Ⓒ Disney

Loki is tot nu toe de best beoordeelde MCU-serie op basis van zijn IMDB-score en nu seizoen 2 afgelopen is, vragen veel mensen zich natuurlijk af of er nog een seizoen 3 komt.

We hebben iets langer dan twee jaar moeten wachten op seizoen 2 van Loki. In 2021 kregen we aan het einde van de laatste aflevering van seizoen 1 te zien dat de serie weer zou terugkeren en in oktober 2023 werd het verhaal eindelijk weer voortgezet. Nu seizoen 2 ook alweer afgelopen is, is de vraag of er nog een seizoen 3 komt en of we onze favoriete personages uit de serie dus zullen zien terugkeren.

Loki seizoen 2 is over het algemeen erg goed ontvangen, net als seizoen 1. Gemiddeld hebben de afleveringen van seizoen 2 een IMDB-score van 8.5 gekregen en vooral de laatste aflevering (aflevering 6) was een favoriet van de kijkers, want die heeft momenteel een score van 9.6. Dat maakt de seizoensfinale van seizoen 2 de best beoordeelde aflevering van de hele serie.

Na zo’n goede ontvangst zou een derde seizoen natuurlijk zeker interessant zijn voor Disney/Marvel, maar tegelijkertijd is de MCU zo’n apart fenomeen dat we misschien net zo goed sommige personages in andere films en/of series zullen zien terugkeren en niet meer in een derde seizoen.

Wanneer komt seizoen 3 van Loki uit op Disney Plus?

Helaas is er nog niets bevestigd over een derde seizoen voor deze populaire Marvel-serie. De hoofdschrijver van seizoen 2, Eric Martin, heeft onthuld dat het verhaal voor Loki eigenlijk ook maar gepland was voor twee seizoenen en dat ze het een beetje hebben behandeld als twee helften van een boek. Er is dus niet per se een vervolg gepland op het moment, maar Marvel kan natuurlijk nog allerlei kanten op met deze personages.

Ook Tom Hiddleston (Loki) heeft in een interview met Jimmy Fallon van de Tonight Show (dat je hieronder in zijn geheel zelf kan bekijken) gezegd dat dit seizoen eigenlijk de conclusie is van het verhaal van het personage Loki. Hij zegt hier niet expliciet dat dit het einde is voor hem, maar zelfs als dat wel het geval was, hebben we dat eerder ook al gehoord van bijvoorbeeld Patrick Stewart (Professor X) en Hugh Jackman (Wolverine) uit de X-Men-films en die acteurs keerden toch weer terug voor respectievelijk Doctor Strange in the Multiverse of Madness en Deadpool 3.

Er is natuurlijk altijd nog ruimte in toekomstige films en series voor de terugkeer van Loki en de TVA. Zo zijn er ook al geruchten verschenen die suggereren dat de TVA een rol zal spelen in Deadpool 3. We zijn ook zeker nog niet klaar met de Multiverse Saga, dus er zullen nog genoeg kansen zijn voor verschijningen van Loki en de TVA.

 

Waar gaat seizoen 3 van Loki over?

Hieronder zullen we het kort hebben over een aantal belangrijke gebeurtenissen uit Loki seizoen 2, dus klik verder naar het volgende kopje om spoilers te vermijden!

Hoewel we dus nog niet zeker weten of er überhaupt ooit een seizoen 3 van deze serie zal komen, zullen er ongetwijfeld bepaalde elementen uit deze serie terugkeren in toekomstige MCU-projecten.

Aan het einde van de laatste aflevering heeft Loki eeuwenlange ervaring met ’time slipping’ en heeft hij zelfs zo veel controle over tijd dat hij zelf een vervanger voor de ‘Temporal Loom’ creëert (en in stand houdt) in de vorm van de Noorse levensboom Yggdrasil, waarin plaats is voor de oneindige vertakkingen van de ‘Sacred Timeline’. We zijn nog niet klaar met het concept van de multiverse in de MCU en als er in de toekomst nog een ‘Multiversal War’ ontstaat, moet Loki daar haast wel enigszins betrokken bij zijn door zijn nieuwe positie.

Het zou ook mooi zijn om ooit nog een reünie te zien tussen Loki en zijn broer Thor. Zijn laatste directe woorden tegen Thor in Avengers: Infinity War zijn namelijk: “I assure you, brother… the sun will shine on us again”.

Krijg nu 2 maanden gratis bij een jaarabonnement op Disney Plus

Wat is de cast van Loki seizoen 3?

Als er wel nog een seizoen 3 komt, of wanneer de TVA toch nog een terugkeer maakt in een toekomstige Marvel-film of -serie, dan verwachten we naast Loki ook een aantal van de andere hoofdrolspelers weer te zien. Denk hierbij dus aan Sophia Di Martino als Sylvie, Owen Wilson als Mobius, Wunmi Mosaku als Hunter B-15, Eugene Cordero als Casey en misschien ook Ke Huy Quan als Ouroboros, Gugu Mbatha-Raw als Ravonna Renslayer en Tara Strong als Miss Minutes.

Waar kijk je Loki in Nederland?

De serie Loki is exclusief via Disney Plus te streamen, aangezien het een Disney Plus Original is. In de VS is seizoen 1 van Loki na een lange tijd echter wel op Blu-ray uitgebracht, dus het kan zijn dat seizoen 1 en 2 in Nederland ooit ook nog een fysieke release krijgen. Voor nu heb je echter een abonnement op Disney Plus nodig. Daarom vind je hier de beste Disney Plus aanbiedingen van 2023.

Zie voor meer over Marvel ook ons overzicht van alle Marvel-films in chronologische volgorde en onze top 10 beste Marvel-films op Disney Plus. Ben je geïnteresseerd in meer dan alleen Marvel? Bekijk dan ook vooral het volledige aanbod van Disney Plus.

Disney Plus kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.