Oscars 2024: deze genomineerde films kan je nu op Disney Plus streamen

Oscar-genomineerde films op Disney Plus
Image: Ⓒ Academy of Motion Picture Arts and Sciences

In de nacht van zondag op maandag vindt de Oscaruitreiking van 2024 plaats. Als je graag zo goed mogelijk voorbereid wil zijn en dus zoveel mogelijk van de genomineerde films wil hebben gezien, dan is het goed om te weten dat je 6 films met Oscarnominaties op Disney Plus kan streamen.

Het is weer bijna zover. De Academy of Motion Picture Arts en Sciences zal weer bekend gaan maken wat volgens zijn leden de beste films van het afgelopen jaar waren. Natuurlijk bestaat de lijst met genomineerde films niet alleen uit Disney-films, maar je kan in ieder geval wel zes van de films op Disney Plus terugvinden.

Er staat natuurlijk veel meer op Disney Plus, dus bekijk vooral hier het volledige aanbod van de streamingdienst of bekijk onze top 10-lijsten, zoals de 10 beste dramafilms, actiefilms, science-fiction films, documentaires en Marvel-films.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.

Bekijk deze 6 Oscar-genomineerde films nu op Disney Plus

Hieronder zullen we een aantal films belichten die je momenteel op Disney Plus kan streamen en die misschien komende maandag wel een mooi gouden beeldje binnen hebben gesleept.

Een aantal van de films hieronder zal je misschien wel herkennen, want dit zijn redelijk grote releases, maar er zitten ook een paar minder bekende films bij. Deze films zijn overigens niet genomineerd voor de categorie ‘Best Picture’, dus de belangrijkste prijs zullen ze niet winnen.

1. The Last Repair Shop (2023) – Best Documentary Short Film

Deze korte documentaire is geregisseerd door Ben Proudfoot en Kris Bowers. De documentaire gaat over een reparatiewinkel voor muzikale instrumenten in Los Angeles. De stad regelt sinds 1959 al gratis instrumenten voor leerlingen van openbare scholen en reparaties voor die instrumenten. We volgen in deze korte documentaire vier van de reparateurs en een aantal studenten die met deze winkel te maken hebben gehad.

De film is genomineerd voor ‘Best Documentary Short Film’ en neemt het op tegen The ABCs of Book Banning, The Barber of Little RockIsland in Between en Nai Nai & Wài Pó.

IMDB-score: 7.3

Kijk The Last Repair Shop hier op Disney Plus

2. The Creator (2023) – Best Sound & Best Visual Effects

The Creator speelt zich af in 2070, 15 jaar nadat een oorlog tussen mensen en AI begon met een explosie van een atoombom in Los Angeles. Joshua (John David Washington), een ex-‘special forces’ agent, wordt ingehuurd om “The Creator” op te sporen en te vermoorden. Dit is de mysterieuze bedenker van de geavanceerde AI die een wapen heeft ontworpen dat de oorlog (en de mensheid) kan beëindigen. Joshua komt erachter dat dit wapen dat hij moet vernietigen een AI in de vorm van een jong kind is.

De film is genomineerd voor ‘Best Sound’ & ‘Best Visual Effects’. Bij ‘Best Sound’ neemt hij het op tegen Maestro, Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One, Oppenheimer en The Zone of Interest. Bij ‘Best Visual Effects’ neemt hij het op tegen Godzilla Minus OneGuardians of the Galaxy Vol. 3Mission: Impossible – Dead Reckoning Part OneNapoleon.

IMDB-score: 6.8

Kijk The Creator hier op Disney Plus

3. Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023) – Best Music (Original Score)

Indiana Jones and the Dial of Destiny speelt zich (grotendeels) af in 1969. Indy (Harrison Ford) wordt geconfronteerd door zijn peetdochter Helena (Phoebe Waller-Bridge) die hij al jaren niet meer heeft gezien, omdat ze zijn hulp nodig heeft. Samen gaan ze op zoek naar een krachtig voorwerp uit de klassieke oudheid. Ze moeten het zien te vinden voordat de oud-Nazi Jürgen Voller (Mads Mikkelsen) en zijn handlangers het zien te vinden en er de uitkomst van de Tweede Wereldoorlog mee weten te veranderen.

De film is genomineerd voor ‘Best Music (Original Score)’ en neemt het op tegen American FictionKillers of the Flower MoonOppenheimer en Poor Things.

IMDB-score: 6.6

Kijk Indiana Jones and the Dial of Destiny hier op Disney Plus

4. Elemental (2023) – Best Animated Feature Film

Elemental is een romantische comedy/dramafilm van Pixar. In de wereld die hier gecreëerd is, zijn de “mensen” allemaal natuurlijke elementen. In dit verhaal volgen we het vuur-element Ember Lumen en het water-element Wade Ripple. Zij brengen samen tijd door in Element City en moeten proberen om de winkel van Embers vader te redden.

De film is genomineerd voor ‘Best Animated Feature Film’ en neemt het op tegen The Boy and the HeronNimonaRobot DreamsSpider-Man: Across the Spider-Verse.

Kijk Elemental hier op Disney Plus

5. Flamin’ Hot (2023) – Best Music (Original Song)

Flamin’ Hot is een biografische comedy/dramafilm die is geregisseerd door de bekende actrice Eva Longoria. De film is gebaseerd op het verhaal van Richard Montañez, die claimt dat hij Flamin’ Hot Cheetos heeft uitgevonden, maar niet iedereen is het met die claim eens.

De film is genomineerd voor ‘Best Music (Original Song)’ en neemt het op tegen Barbie (2 nummers), American Symphony en Killers of the Flower Moon.

IMDB-score: 6.8

Kijk Flamin’ Hot hier op Disney Plus

6. Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023) – Best Visual Effects

In Guardians of the Galaxy Vol. 3 zit de nieuwe vijand genaamd de ‘High Evolutionary’ (Chukwudi Iwuji) achter Rocket (Bradley Cooper) aan en de rest van de Guardians (Star-Lord/Chris Pratt, Gamora/Zoe Saldaña, Nebula/Karen Gillan, Drax/Dave Bautista, Mantis/Pom Klementieff en Groot/Vin Diesel) moeten erachter komen hoe ze Rocket kunnen beschermen van deze krachtige tegenstander. Ze moeten op zoek naar iets waarmee ze Rocket veilig kunnen houden, maar ondertussen komen ze steeds dichter bij de High Evolutionary en ontrafelen ze ook langzamerhand zijn plan voor Rocket en de utopische samenleving die hij wil creëren.

De film is genomineerd voor ‘Best Visual Effects’ en neemt het op tegen The CreatorGodzilla Minus OneMission: Impossible – Dead Reckoning Part One en Napoleon.

IMDB-score: 7.9

Kijk Guardians of the Galaxy Vol. 3 hier op Disney Plus

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.