Zo kijk je aflevering 7 van ‘The Acolyte’ in Nederland

The Acolyte op Disney+
Image: Ⓒ Lucasfilm/Disney

Wil je aflevering 7 van The Acolyte kijken in Nederland? Wij leggen je hieronder uit hoe je deze streamt.

In aflevering 6 van The Acolyte zagen we hoe Osha en Mae allebei tijd doorbrachten met elkaars oude meesters. Mae wil antwoorden van Master Sol en Osha is tegen haar wil in meegenomen door Qimir.

Aflevering 5 werd verrassend goed ontvangen, vergeleken met de rest van de serie, maar aflevering 6 is ongeveer even goed ontvangen als de eerste twee afleveringen van de serie. Hij heeft een IMDB-score van 5.1. De Tomatometer op Rotten Tomatoes is echter niet verder gedaald sinds de vorige aflevering en staat momenteel dus nog op 83%.

Het lijkt erop dat de laatste paar afleveringen wel echt iets spectaculairder moeten zijn om (een gedeelte van) de fans nog tevreden te kunnen stellen.

Krijg nu 2 maanden gratis bij een jaarabonnement op Disney Plus

Hieronder vind je onze samenvatting van aflevering 6, klik verder naar het volgende kopje om spoilers te vermijden!

Klik hier voor onze samenvattingen van aflevering 1 & 2
Klik hier voor onze samenvatting van aflevering 3
Klik hier voor onze samenvatting van aflevering 4

Klik hier voor onze samenvatting van aflevering 5

‘The Acolyte’ aflevering 6 recap

Teach / Corrupt

In Teach / Corrupt wordt Osha (Amandla Stenberg) wakker op een onbekende planeet. Ze gaat op onderzoek uit en komt erachter dat Qimir/de Sith (Manny Jacinto) haar hier heeft gebracht. Master Sol (Lee Jung-jae) vertrekt in het Jedi-ruimteschip met Mae (Amandla Stenberg) en de speurder van de planeet Khofar en probeert een noodbericht naar de Jedi te sturen.

De speurder zet Pip, Osha’s droid, weer in elkaar en deze droid weet natuurlijk dat Mae niet Osha is. Op de onbekende planeet pakt Osha de lightsaber van Qimir af terwijl hij een bad neemt in een meer. Ze bedreigt hem met de lightsaber, maar is toch geïnteresseerd in wat hij allemaal te zeggen heeft. Qimir lijkt nog steeds misschien wel een leerling te zoeken en dat zou Osha wel eens kunnen worden als het aan hem ligt.

De Jedi Council heeft wel een gedeelte van Sol’s noodbericht ontvangen, waaruit blijkt dat vrijwel iedereen is overleden op Khofar. Master Vernestra (Rebecca Henderson) besluit om met de Jedi Mog Adana (Harry Trevaldwyn) te onderzoeken wat er is gebeurd op Khofar.

Op de onbekende planeet laat Qimir blijken dat Osha mag gaan als ze wil, maar hij nodigt haar ook uit om wat te eten en ze blijft toch nog maar even. Op het Jedi-schip valt de speurder Mae aan en reset zij Pip naar zijn fabrieksinstellingen.

Qimir vertelt tegen Osha dat de Jedi mensen aanleren dat er maar één manier is om toegang te krijgen tot de Force, maar dat er ook een andere manier is: door krachtige emoties zoals boosheid, angst, verlies en verlangen. Osha noemt dit het pad naar de Dark Side. Osha kan Qimir niet vermoorden en hij geeft aan dat ze eens moet proberen om zijn helm op te zetten om op die manier weer beter in contact te komen met de Force.

Mae probeert Sol te laten bekennen wat er allemaal is gebeurd op Brendok, de planeet waar zij en Osha zijn opgegroeid, maar Sol realiseert door wat ze zegt of de manier waarop ze het zegt dat dit niet Osha is, maar Mae. Hij neutraliseert haar en bindt haar vast. Hij vertrekt uit de buurt van Khofar voordat de andere Jedi hier komen om hem te redden (en ondervragen).

Vernestra, Mog en een paar andere Jedi zien alle lichamen op Khofar en vragen zich af of Master Sol hier misschien iets mee te maken heeft. Mog kent namelijk maar één Jedi die sterk genoeg was om dit te veroorzaken en dat is Sol. Vernestra lijkt echter een beter idee te hebben van wie dit heeft gedaan, een gevallen Jedi.

Sol zegt tegen Mae dat hij haar niets wil aandoen, maar hij laat haar nog niet gaan, omdat ze haar meester moeten vinden en Osha moeten redden. Eerst zal hij haar echter het een en ander gaan vertellen.

Osha kan het uiteindelijk toch niet laten om de helm van Qimir op te doen.

Waar kijk je ‘The Acolyte’ aflevering 7 in Nederland?

The Acolyte is als Star Wars-serie automatisch een Disney+ Original en is dus ook exclusief via Disney Plus te streamen in Nederland. Inmiddels verschijnen sommige Disney+-series van Marvel en Star War echter ook na een tijdje op Blu-Ray (en 4K Blu-Ray). The Acolyte zou uiteindelijk misschien dus ook een fysieke release kunnen krijgen, maar voor nu heb je een abonnement op Disney+ nodig. Daarom vind je hier de beste Disney+ aanbiedingen van 2024.

Klik hier om The Acolyte te streamen op Disney+

Wanneer verschijnt aflevering 7 van ‘The Acolyte’ op Disney+?

Aflevering 7 van The Acolyte verschijnt woensdag 10 juli om 03:00 uur ’s nachts op Disney+. We weten voor de release van de aflevering nog niet hoe hij zal heten. Dat wordt bij Disney+ Originals vaak ook pas bekend tijdens het kijken van de aflevering.

De voorspelling van @Cryptic4KQual op Twitter (X) over de gemiddelde speelduur van de afleveringen lijkt nog steeds redelijk goed te kloppen. Elke aflevering duurde tot nu toe wel ongeveer 30 tot 35 minuten zonder credits.

Releasedatum per aflevering van ‘The Acolyte’ in Nederland

The Acolyte is op 5 juni van start gegaan en er verschijnen in totaal 8 afleveringen van deze serie op Disney+. Hieronder vind je het volledige releaseschema.

  • Aflevering 1 – “Lost / Found”: Woensdag 5 juni (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 2 – “Revenge / Justice”: Woensdag 5 juni (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 3 – “Destiny”: Woensdag 12 juni (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 4 – “Day”: Woensdag 19 juni (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 5 – “Night”: Woensdag 26 juni (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 6 – “Teach / Corrupt”: Woensdag 3 juli (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 7 – “Onbekend”: Woensdag 10 juli (vanaf 03:00 uur)
  • Aflevering 8 – “Onbekend”: Woensdag 17 juli (vanaf 03:00 uur)

Zie voor meer over Star Wars ook ons overzicht van alle Star Wars-films in chronologische volgorde. Ben je geïnteresseerd in meer dan alleen Star Wars? Bekijk dan ook vooral het volledige aanbod van Disney+.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.