Zo bekijk je alle Pirates of the Caribbean-films in chronologische volgorde

Zo bekijk je alle Pirates of the Caribbean-films in chronologische volgorde
Image: ⓒ Disney

Heb je zin in een Pirates of the Caribbean-marathon? Hieronder vind je een handig overzicht met alle Pirates of the Caribbean-films in chronologische volgorde.

Pirates of the Caribbean is een van de meest succesvolle filmreeksen van Disney, die al sinds 2003 bestaat. De filmreeks is gebaseerd op de Disneyland-attractie met dezelfde naam. De meest recente Pirates of the Caribbean-film is in 2017 uitgekomen en er schijnen momenteel nog meer films in ontwikkeling te zijn. Als je de films voor het eerst gaat kijken of ze gewoon nog een keer opnieuw wil kijken, dan hebben we ze hier voor je in de juiste volgorde gezet.

Alle Pirates of the Caribbean-films zijn op Disney Plus te bekijken. Disney Plus is beschikbaar vanaf €8,99 per maand of vanaf €89,90 per jaar (12 maanden voor de prijs van 10). Klik hier om je direct te abonneren.

Het verhaal van de Pirates of the Caribbean-films in chronologische volgorde

De eerste film uit de Pirates of the Caribbean-reeks is Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl uit 2003. Sindsdien zijn er nog vier films toegevoegd, waarvan de laatste dus in 2017.

Het verhaal van Pirates of the Caribbean speelt zich af tijdens de Gouden Eeuw van de piraterij. Zonder flashbacks meegerekend, verloopt het verhaal gewoon van de eerste tot de laatste film op chronologische volgorde. In de vijf films die tot nu toe zijn uitgekomen, volgen we Captain Jack Sparrow als hoofdpersoon. Hij is een beruchte piraat die altijd heel onbekwaam overkomt, maar toch ook overal mee wegkomt.

In de eerste drie films volgen we Jack Sparrow, terwijl hij bijna constant achterna wordt gezeten door verschillende vijanden, zoals Captain Barbossa en Davy Jones, die wraak op hem willen nemen voor iets dat hij gedaan heeft. Hij werkt samen met de andere “goede” personages Will Turner en Elizabeth Swann en een aantal leden van zijn piratenbemanning, maar iedereen lijkt wel eens van kant te wisselen om zijn eigen huid te redden (vooral Jack).

De vierde Pirates of the Caribbean-film kwam vier jaar na de derde en heeft een grotendeels nieuwe cast. Jack is op zoek naar de ‘Fountain of Youth’, maar hij is niet de enige, want ook de legendarische piraat Blackbeard is op zoek naar deze kostbare schat.

De vijfde (en tot nu toe laatste) film van de Pirates of the Caribbean-reeks speelt zich 13 jaar na de derde film af en volgt (naast Jack Sparrow) grotendeels Henry Turner, de zoon van Will Turner. Henry is op zoek naar de ‘Trident of Poseidon’, waarmee alle bestaande vloeken op zee kunnen worden opgeheven.  Jack worden achterna gezeten door Captain Armando Salazar. Dat is een oude vijand van Jack die door zijn toedoen “ondood” is geworden en nu alle piraten wil uitroeien.

De Pirates of the Caribbean-reeks bestaat dus in totaal uit 5 films en daarnaast is er ook nog een korte film van ongeveer tien minuten gemaakt, die zich voor de eerste film afspeelt, maar vooral gewoon op een grappige manier wat context biedt voor een aantal achtergrondpersonages.

Er wordt ook in ieder geval aan een zesde film gewerkt, maar er zijn ook verschillende plannen voor spin-offs rondom andere (nieuwe) personages. Als je de korte film meerekent, bestaat de chronologische volgorde dus uit 6 films. We zullen natuurlijk dit artikel ook weer updaten als er nieuwe films bijkomen.

Voor je kan beginnen aan je Pirates of the Caribbean-marathon, is het handig om te weten welke volgorde je het beste kan aanhouden. De films zijn namelijk ook niet genummerd. We zetten hieronder dan ook even twee verschillende lijsten: hoe je de Pirates of the Caribbean-films in chronologische volgorde bekijkt en hoe je de films op volgorde van release bekijkt.

De korte film Tales of the Code: Wedlocked staat niet op Disney Plus, maar is vrij gemakkelijk online te vinden. Hieronder linken we naar de site van de regisseur van de film, waar je deze ook kan bekijken.

Zo bekijk je alle Pirates of the Caribbean-films in chronologische volgorde

De chronologische volgorde verschilt bijna niet van de volgorde van release, maar het is wel handig om te weten waar de korte film eigenlijk hoort in de tijdlijn. Aangezien vooral de eerste drie films ook heel erg direct met elkaar zijn verbonden is het ook handig als je weet waar het verhaal begint.

Hieronder vind je dus de volledige lijst van de Pirates of the Caribbean-films in chronologische volgorde. Achter de films staat niet de releasedatum, maar hoeveel tijd er tussen het verhaal van de films zit.

Klik hieronder op de film om meteen via Disney Plus te gaan streamen:

Zo bekijk je alle Pirates of the Caribbean-films op volgorde van release

Er is eigenlijk maar één verschil tussen de films in chronologische volgorde en de films op volgorde van release. Alleen de korte film Tales of the Code: Wedlocked is later uitgebracht dan wanneer deze plaatsvindt.

Hieronder vind je dus de lijst van de Pirates of the Caribbean-films op volgorde van verschijningsdatum. Hier staat achter elke film het jaartal van de verschijning van de film.

Klik hieronder op de film om meteen via Disney Plus te gaan streamen:

Dit zijn de beste Pirates of the Caribbean-films

Niet elke film uit de Pirates of the Caribbean-reeks is even goed ontvangen. Hieronder zetten we de films even op een rijtje van goed naar minder goed aan de hand van hun IMDB-scores.

Klik hieronder op de film om meteen via Disney Plus te gaan streamen:

Pirates of the Caribbean op dvd en blu-ray

Je kunt natuurlijk ook nog op ouderwetse wijze de marathon kijken met een dvd of blu-ray box set, als je dat fijner vindt dat streamen. Hieronder vind je links om de films op bol.com te kopen:

De eerste vier films zijn ook in 4K te verkrijgen, dus die links zie je hieronder: