6 aanraders die nu op Disney Plus staan

Spider-Man: Into the Spider-Verse op Disney Plus
Image: Ⓒ Columbia Pictures

Af en toe verschijnen er ineens weer een aantal topfilms op Disney Plus. Hieronder vind je een lijst van 6 aanraders die recentelijk op de streamingdienst zijn verschenen. 

Er komen natuurlijk regelmatig nieuwe films op Disney Plus te staan, maar veel van deze films verschijnen vaak een beetje uit het niets op de streamingdienst. Nieuwe films worden meestal van tevoren aangekondigd, maar oudere films komen we vaak als een leuke verrassing tegen in de Disney Plus-app.

Recentelijk zijn er weer meerdere oudere films toegevoegd (van films uit de jaren 80 tot films van 6 jaar geleden) en hier willen we een aantal van deze films even in de schijnwerpers zetten. De zes films hieronder vinden wij namelijk echt aanraders.

Er staat natuurlijk veel meer op Disney Plus, dus bekijk vooral hier het volledige aanbod van de streamingdienst of bekijk onze top 10-lijsten, zoals de 10 beste dramafilms, actiefilms, science-fiction films, documentaires en Marvel-films.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.

Dit zijn 6 aanraders die recent op Disney Plus zijn verschenen

In dit overzicht belichten we een aantal films die de afgelopen tijd stilletjes aan het aanbod van Disney Plus zijn toegevoegd en die volgens ons zeker het kijken waard zijn. Meerdere van deze films zijn erg bekend, maar misschien zitten er ook een paar tussen waar je nog niet van hebt gehoord, dus bekijk vooral even de trailer en lees verder om erachter te komen of ze misschien iets voor jou zijn.

Sommige films hieronder zijn extreem goed ontvangen, terwijl andere films wat lagere scores hebben gekregen, maar wij hebben in ieder geval van al deze films genoten, dus we raden je aan om ze zeker een kans te geven tijdens je volgende filmavond om te kijken wat jij ervan vindt.

1. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Spider-Man: Into the Spider-Verse is een van de mooiste animatiefilms van de laatste jaren en misschien zelfs aller tijden en ook een van de beste Spider-Man-films ooit. Er zitten allerlei verschillende stijlen van animatie in en dit verhaal van Miles Morales wordt hier ook op een geweldige manier vertolkt.

In Spider-Man: Into the Spider-Verse volgen we Miles Morales. Hij wordt gebeten door een radioactieve spin en ontwikkelt vergelijkbare krachten als de bekende Spider-Man in zijn universum. De slechterik Kingpin is echter gevaarlijke tests aan het uitvoeren die het universum in gevaar brengen en Miles moet met wat hulp en training van andere Spider-Mensen uit de ‘multiverse’ Kingpin zien te verslaan en zijn universum zien te redden.

IMDB-score: 8.4

Kijk Spider-Man: Into the Spider-Verse hier op Disney Plus

2. Sunshine (2007)

Laat je niet afschrikken door de chaotische trailer, want Sunshine is echt een fantastische sciencefictionfilm van de bekende regisseur Danny Boyle (Slumdog Millionaire127 Hours). De film zit vol met (inmiddels) bekende gezichten zoals Cillian Murphy, Chris Evans, Michelle Yeoh, Benedict Wong en meer. De film is geschreven door Alex Garland, die onder andere ook Dredd (2012) en Ex Machina (2014) heeft geschreven.

In het jaar 2057 is de zon aan het sterven en heeft een groep astronauten de gevaarlijke missie gekregen om in het ruimteschip de Icarus II naar te zon te toe te gaan om deze weer tot leven te wekken met een gigantische bom. Zij zijn echter niet de eerste astronauten die deze missie hebben gekregen en het wanneer ze bij Mercurius aankomen, krijgen ze dan ook ineens een mysterieus noodsignaal binnen van Icarus I. Vanaf dat moment komen ze voor meerdere lastige keuzes te staan.

IMDB-score: 7.2

Kijk Sunshine hier op Disney Plus

3. Predator (1987)

Deze iconische actie/horrorfilm met Arnold Schwarzenegger is nu eindelijk naast alle andere Predator-films op Disney Plus. Het is vandaag de dag nog steeds een goede actiefilm en ook nog steeds een van de beste films uit deze filmreeks. Het is het zeker waard om deze klassieker een keer een kans te geven als je hem nog niet gezien hebt. Als je hem leuk vindt, staan er nog vier Predator-films voor je klaar op Disney Plus.

In 1987 wordt een militair reddingsteam ingezet om een belangrijk persoon uit de handen van guerrillastrijders te redden in het regenwoud van Guatemala. Ze verslaan de guerrillastrijders, maar worden vervolgens zelf opgejaagd door een mysterieus wezen dat zichzelf onzichtbaar kan maken.

IMDB-score: 7.8

Kijk Predator hier op Disney Plus

4. Heat (1995)

Heat was de eerste film waarin de Hollywood-legendes Robert De Niro en Al Pacino naast elkaar op het witte doek te zien waren. Deze crime-film van Michael Mann (Collateral, The Last of the Mohicans) duurt bijna drie uur, maar voelt nooit echt langzaam of saai. Er lijkt zelfs nog een vervolg aan te komen voor deze iconische film.

In Heat volgen we een conflict tussen een detective van de LAPD (Pacino) en een professionele overvaller (De Niro) en zijn team. Na de meest recente overval vindt de LAPD een hint waardoor de agenten de dichter op de hielen komen te zitten van de overvallers. Terwijl de detective en de overvaller elkaar te slim af proberen te zijn, begint deze situatie ook een groot effect te hebben op hun professionele en persoonlijke levens.

IMDB-score: 8.3

Kijk Heat hier op Disney Plus

5. True Lies (1994)

True Lies is de tweede actie-klassieker met Arnold Schwarzenegger op deze lijst. Wanneer regisseur James Cameron (Terminator 2: Judgment DayTitanic) en Arnold Schwarzenegger samenkomen, weet je zeker dat je een fantastische actiefilm krijgt. Deze James Cameron-film is echter niet alleen een actiefilm, maar tegelijkertijd ook een comedy en dat zorgt voor spannende én erg grappige momenten.

Harry Tasker is een spion voor de Amerikaanse overheid die een dubbelleven moet leiden. Zijn vrouw en dochter denken dat hij vaak op reis gaat om bedrijfssoftware te verkopen, maar in werkelijkheid werkt hij als geheim agent voor de Omega Sector om terrorisme te bestrijden. Harry betrekt zijn vrouw op een gegeven moment echter bij een nepmissie die plots verandert in een echte missie. Dat is wanneer zijn twee levens met elkaar verwikkeld raken.

IMDB-score: 7.3

Kijk True Lies hier op Disney Plus

6. Jumper (2008)

Jumper heeft misschien geen geweldige reviewscores gekregen, maar wij vinden dit toch een erg vermakelijke actie-/sciencefictionfilm. Als je na de terugkeer van Hayden Christensen in Star Wars benieuwd bent wat hij tussendoor nog meer heeft gedaan, bekijk dan vooral deze film van regisseur Doug Liman (Edge of Tomorrow, The Bourne Identity) over een jongen die zichzelf kan teleporteren.

In Jumper komt de jonge David Rice erachter dat hij kan teleporteren (‘jumpen’) nadat hij door het ijs zakt op de Huron River. In de eerste instantie is deze nieuwe kracht geweldig voor David. Hij kan aan zijn vader met een alcoholverslaving ontsnappen, overal heengaan waar hij heen wil gaan en gemakkelijk banken overvallen om een luxueus leven te kunnen leiden. Hierdoor verschijnt hij echter op de radar van een organisatie die al eeuwenlang jaagt op mensen zoals hem en dat brengt niet alleen hem in gevaar.

IMDB-score: 6.1

Kijk Jumper hier op Disney Plus

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.