Game of Thrones krijgt nieuwe spin-off serie: verhaal, cast en releasedatum

Bron: HBO / Warner Media ft. Game of Thrones
Bron: HBO / Warner Media ft. Game of Thrones

HBO Max heeft officieel bekendgemaakt dat een nieuwe Game of Thrones spin-off serie in ontwikkeling is. De serie met de naam ‘A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight’ is gebaseerd op de Dunk and Egg-boeken in hetzelfde universum.

De Tales of Dunk and Egg (verhalen van Dunk en Ei in het Nederlands) van de prestigieuze Amerikaanse auteur George R.R. Martin vertellen het verhaal van Ser Duncan the Tall (Dunk), een gerespecteerde ridder en lid van de Kings Guard, en Aegon V Targaryen (Ei), een jonge prins van de Targaryen-familie.

Er zijn in totaal drie boeken verschenen: The Hedge Knight (1998), The Sworn Sword (2003) en The Mystery Knight (2010). De verhalen spelen zich 100 jaar af voor de gebeurtenissen in Game of Thrones. Het is al de tweede prequel spin-off van de populaire serie, na House of the Dragon.

HBO is ook bezig met een sequel serie die gebaseerd is op Jon Snow en zijn leven na de finale van Game of Thrones. Sinds hij Daenerys Targaryen moest vermoorden om het geweld te stoppen, werd hij geforceerd om buiten de muur met de wildlings te leven.

Wanneer komt A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight op HBO Max?

Er is nog niets bekend over wanneer de serie op HBO Max (vanaf volgend jaar ‘Max’) zal verschijnen. Aangezien de studio nu bezig is met twee series kan het nog wel een aantal jaren duren voordat we kunnen genieten van A Knight of the Seven Kingdoms.

Waar gaat het verhaal over?

De officiële synopsis van A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight gaat als volgt:

“Een eeuw voor de gebeurtenissen van ‘Game of Thrones’, zwierven twee onwaarschijnlijke helden door Westeros… een jonge, naïeve maar moedige ridder, Ser Duncan de Lange, en zijn kleine schildknaap, Egg. In een tijd waarin de Targaryen familie nog steeds de IJzeren Troon bezit en de herinnering aan de laatste draak nog niet uit het levende geheugen is verdwenen, wachten grote lotsbestemmingen, machtige vijanden en gevaarlijke heldendaden op deze onwaarschijnlijke en ongelooflijke vrienden.”

Zo kijk je gratis naar HBO Max in 2023

Wat is de cast van A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight?

De hoofdrollen van het A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight zijn nog niet bekend. We verwachten meer nieuws over de casting van de nieuwe serie in de komende jaren. Vooral de casting van de lange Ser Duncan en de jonge Egg is belangrijk aangezien zonder hen de serie niet loopt.

Waar kijk je Game of Thrones en House of the Dragon in Nederland?

Je kan de televisieseries in de wereld van A Song of Ice and Fire alleen kijken op HBO Max, dus je gaat de serie nergens anders vinden. HBO Max is een vrij nieuwe streamingdienst in Nederland die over veel kwalitatieve series en films beschikt. Heb je nog geen abonnement op HBO Max? Hier vind je de beste aanbiedingen voor HBO Max van 2023.

HBO Max is beschikbaar vanaf 7.99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf 59.99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren.